Θήβα - Συνελήφθησαν τρια άτομα για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών

 Συνελήφθησαν συνολικά τρια άτομα, τα οποίοα κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών, παράβαση του τελωνιακού κώδικα και της νομοθεσίας περί όπλων.Κατασχέθηκαν (30) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως και (3) μέτρων, (13) τμήματα δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και ποσότητα κάνναβης που υπερβαίνει το (1,5) κιλό. 
Επιπλέον κατασχέθηκαν κυνηγετικό όπλο, περίστροφο, πιστόλι ρέπλικα, στιλέτα, μαχαίρι, σπαθί, φυσίγγια, ζυγαριά ακριβείας, ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, χρηματικό ποσό κ.α.
 Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, σε αγροτική περιοχή της Θήβας. Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν χθες (12-10-2016) το βράδυ τρεις (3) ημεδαποί και συγκεκριμένα δύο άντρες, ηλικίας 45 & 52 ετών, καθώς και μία γυναίκα, ηλικίας 51 ετών.
 Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της κατοχής και καλλιέργειας ναρκωτικών, παράβασης της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και λαθρεμπορίας, καθώς και παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.
 Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, εντόπισαν τη φυτεία και έθεσαν αυτή σε διακριτική επιτήρηση.
 Χθες το βράδυ, ο 45χρονος μαζί με τον 52χρονο εισήλθαν στο χώρο της φυτείας, όπου κατά την περισυλλογή κάνναβης από τα δενδρύλλια, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.
 Από το χώρο της φυτείας, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν (30) δενδρύλλια κάνναβης, μετά πλήρους ριζικού συστήματος σε ανάπτυξη, ύψους από (0,60) έως και (3) μέτρων, (13) τμήματα δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και ποσότητα κάνναβης, βάρους (1.600) γραμμαρίων.
 Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε ακολούθως στην οικία των συλληφθέντων, όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη επίσης η 51χρονη, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
 κυνηγετικό όπλο,
περίστροφο με (6) φυσίγγια,
πιστόλι ρέπλικα
(8) στιλέτα, μαχαίρι και σπαθί,
(72) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
αυτοσχέδια ράβδος (γκλοπ)
(2) θήκες για όπλα, (2) ζώνες εξάρτησης και (1) ζευγάρι κιάλια,
ζυγαριά ακριβείας και τρίφτης κάνναβης,
(92) ναρκωτικά δισκία,
(428) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού,
(10) μονωτικές ταινίες και αυτοσχέδια συσκευασία με υπολείμματα κάνναβης,
(5) κινητά τηλέφωνα, καθώς και
το χρηματικό ποσό των (3.000) ευρώ.
Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

καλλιέργεια ναρκωτικών

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget