Καταγγελία Λαϊκής Συσπείρωσης Θήβας: Ο Δήμαρχος Θηβαίων “κλείνει το μάτι” στη Χρυσή Αυγή

Καταγγέλλουμε τη συνειδητή και προκλητική επιλογή της Δημοτικής Αρχής Θήβας και προσωπικά του Δημάρχου Σπ. Νικολάου, να καλέσει επίσημα, για τρίτη φορά, το χρυσαυγίτη βουλευτή Καρακώστα στις εκδηλώσεις για την 28η Οκτώβρη.
 Είναι πρόκληση απέναντι στις εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων που σκοτώθηκαν από τους ναζί, τους φασίστες και τους ντόπιους συνεργάτες τους κατά τη διάρκεια της κατοχής, να καλούνται ως τιμητές τους οι πολιτικοί απόγονοι των τελευταίων, οι ναζιστές της Χ.Α.
 Είναι πρόκληση να προσκαλούνται οι εκπρόσωποι του μορφώματος που δολοφόνησε πριν τρία χρόνια το Φύσσα, επιτέθηκε με σκοπό τη δολοφονία σε αγωνιστές εργάτες και σε δεκάδες μετανάστες, με αποτέλεσμα να είναι σε εξέλιξη η δίκη του.
 Είναι επίσης πρόκληση να απευθύνεται επίσημη πρόσκληση στο χρυσαυγίτη, η συνοδεία του οποίου (μεταξύ των οποίων και ο αδελφός του, που είναι αστυνομικός) επιτέθηκε βίαια αμέσως μετά την περυσινή επέτειο σε αγωνιστή που διαμαρτυρήθηκε. Με τη στάση της η Δημοτική Αρχή αντικειμενικά καλύπτει το απαράδεκτο γεγονός.
 Είναι πρόκληση να λαμβάνεται η συγκεκριμένη απόφαση ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου, δεδομένου ότι η πλειοψηφία των Συμβούλων της Δημοτικής Αρχής αρνήθηκε να συζητηθεί ψήφισμα ενάντια στην πρόσκληση του φασίστα.
 Ο Δήμαρχος επικαλείται τη βουλευτική ιδιότητα του φασίστα και το «τυπικό» της όλης διαδικασίας. Ξεχνά ότι οι ντόπιες κατοχικές ελληνικές κυβερνήσεις, οι ταγματασφαλίτες, «τυπικοί» ήταν όταν σκότωναν για λογαριασμό των ναζί.
 Γνωρίζουμε καλά ότι η απομόνωση του φασισμού δεν είναι υπόθεση των αρχών του συστήματος. Η ανοχή του λεγόμενου «δημοκρατικού τόξου» απέναντι στο ναζισμό, για την οποία έχει ευθύνη και η «αριστερή» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ενδεικτική.
 Ο καπιταλισμός με το ένα χέρι προκαλεί πολέμους για τον έλεγχο αγορών και με το άλλο τρέφει συστηματικά την ξενοφοβία και το ρατσισμό. Το ναζιστικό μόρφωμα της Χ.Α, όπως και τα υπόλοιπα, είναι γνήσια τέκνα του συστήματος, που του κάνουν τη βρώμικη δουλειά.
 Η απομόνωση του φασισμού πρέπει να γίνει υπόθεση των εργαζομένων και του λαού. Οι φορείς τους έχουν ευθύνη να πάρουν θέση ενάντιά του, να μην του αφήσουν κανένα περιθώριο.
 Οι εκατόμβες των νεκρών της πείνας, των μπλόκων, των εκτελέσεων της κατοχής δεν τιμούνται με φιέστες όπου όλοι οι «καλοί» χωράνε. Τιμούνται με την υπεράσπιση της ιστορικής αλήθειας, με την αποκάλυψη των υπευθύνων και των απογόνων τους.
 Καλούμε όλους τους φορείς της πόλης να καταδικάσουν έμπρακτα την όποια παρουσία φασιστών στην επέτειο της 28ης Οκτώβρη.

Καταγγελία

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget