Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας - Απάντηση στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το ΑΡΚ Θήβας

Επειδή με έκπληξη διαβάσαμε μια ανακοίνωση σας στην οποία καταγγέλλεται το ΑΡΚ Θήβας για μια ανύπαρκτη ανακοίνωση του στις 3-10-2016 θα θέλαμε με όλο τον σεβασμό προς την παράταξη σας να μας την προσκομίσετε. Σας πληροφορούμε ότι όλες οι Ανακοινώσεις και τα Δελτία Τύπου του ΑΡΚ Θήβας αναρτούνται τόσο στο Ηλεκτρονικό και Έντυπο Τύπο όσο και παρουσιάζονται από εκπροσώπους της Παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα ΜΜΕ.
 Θα σας συμβουλεύαμε να ανατρέξετε σε αυτά και επί αυτών να ανταλλάξουμε επιχειρήματα και να αποκαταστήσουμε ένα πολιτικό διάλογο για τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας.
 Με την ευκαιρία της διευκρινιστικής αυτής ανακοίνωσης η τοποθέτηση μας για το επίμαχο θέμα της δημιουργίας «Κέντρου Κοινότητας Δήμου Θηβαίων» θέση μας είναι ότι υπάρχει άμεση ανάγκη δημιουργίας στον Δήμο μας μιας δομής που θα χρηματοδοτηθεί και θα λειτουργήσει για μια τριετία.
 Η δημιουργία των Κέντρων Κοινότητας έχει ως στόχο να συμβάλει στην αντιμετώπιση της απουσίας ολοκληρωμένης προσέγγισης, σχεδιασμού και εφαρμογής της κοινωνικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο. Έτσι επειδή τρέχουν ήδη και προγραμματίζονται μια σειρά κοινωνικών προγραμμάτων όπως το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, Κάρτα Αλληλεγγύης (με επιδότηση ενοικίου, επιδότηση για σίτιση και δωρεάν ηλ. ρεύμα), τα προγράμματα εναρμόνισης επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, οικονομικής ενίσχυσης φοιτητών, προγραμμάτων επιδότησης της εργασίας και πολλών άλλων, οι πολίτες είναι χωρίς ενημέρωση και για τον λόγο αυτό δεν κάνουν χρήση αυτών των προγραμμάτων.
 Το «Κέντρο Κοινότητας» θα συντονίζει τις πολιτικές κοινωνικής ένταξης για τις ειδικές κατηγορίες του πληθυσμού όπως Κέντρα Ρομά, Κέντρο Ένταξης Μεταναστών που
 για την περιοχή μας πληθυσμιακά είναι πολύ μεγάλες και με συνέπειες, από την υστέρηση στην κοινωνική ένταξη, για την τοπική κοινωνία.
 Για τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας θα απαιτηθεί η πρόσληψη δύο (6) ατόμων, ο συνολικός προϋπολογισμός θα ανέλθει στο ποσό των 280.800,00 €.
 Το ΑΡΚ Θήβας εν καιρώ μεγάλης ανθρωπιστικής και προσφυγικής - μεταναστευτικής κρίσης που διανύουμε που είναι αποτέλεσμα εφαρμογής των χρόνιων νεοφιλελευθέρων πολιτικών, της διαπλοκής του παλιού κατεστημένου και των ιμπεριαλιστικών πολέμων, η ύπαρξη και η λειτουργία τέτοιων δομών σε Τοπικό Επίπεδο θα συμβάλλει στην ανακούφιση των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού γιαυτό και τις στηρίζουμε. Παράλληλα όμως διεκδικούμε με όλες μας τις δυνάμεις την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης σε τοπικό επίπεδο με συγκεκριμένες προτάσεις και δράσεις, που σήμερα υπάρχει η δυνατότητα να εφαρμοστεί, και θα αντιμετωπίσει μόνιμα τις κοινωνικές ανάγκες και τα προβλήματα.

Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget