Προτάσεις από το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Θηβαίων για την τουριστική ανάδειξη της περιοχής μας

Σε συνέχεια της προφορικής μας τοποθέτησης κατά τη διάρκεια της πρώτης δημόσιας συνεδρίασης της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Θηβαίων και ύστερα από κάλεσμα του προέδρου της Επιτροπής για υποβολή προτάσεων, καταθέσαμε ορισμένες ιδέες για την τουριστική ανάδειξη του Δήμου μας.

 1.    Προτείνουμε τη δημιουργία ενός ολιγοσέλιδου φυλλαδίου που να αποσταλεί στα σχολεία μέσω των γραφείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το οποίο να παρουσιάζει την ύπαρξη των κατάλληλων δομών για την πραγματοποίηση εκπαιδευτικής εκδρομής στην περιοχή μας. Το φυλλάδιο θα πρέπει  φυσικά να περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό και σύντομες πληροφορίες για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο. Η επίσκεψη των μαθητών θα μπορούσε να συνδυαστεί με έναν περίπατο στον πεζόδρομο της πόλης, το βιοκλιματικό πάρκο και το δάσος του Μοσχοποδίου, σημεία τα οποία θα πρέπει να παρουσιάζονται στο φυλλάδιο.
 2.    Κρίνεται επιτακτική η ανάγκη να δημιουργηθεί μια τουριστική ιστοσελίδα με σκοπό την προβολή των αρχαιολογικών χώρων, των παραθαλάσσιων οικισμών, των τοπικών προϊόντων, των παραδοσιακών εθίμων, των αθλητικών δραστηριοτήτων της περιοχής μας κλπ. Παράλληλα, θα πρέπει να αναβαθμιστεί ο ήδη υπάρχων ιστότοπος του Δήμου με σκοπό να αντιμετωπιστούν τα τεχνικά προβλήματα (αλλαγή server) και να καταστεί πιο ελκυστικός και εύχρηστος στους χρήστες (αναμόρφωση της δομής του τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά). Τέλος, είναι απολύτως αναγκαίο να υπάρχει συνεχής συντήρηση και των δύο ιστοσελίδων, η οποία θα μπορούσε να ανατεθεί είτε στην αρμόδια τεχνική υπηρεσία του Δήμου είτε, σε περίπτωση απουσίας της, σε εξειδικευμένη ιδιωτική εταιρία.
 3.    Εκτός από το ηλεκτρονικό και διαδικτυακό υλικό που προτείναμε, θα πρέπει φυσικά να υπάρξει και ανάλογο έντυπο υλικό. Θα μπορούσαν για παράδειγμα να δημιουργηθούν χάρτες με τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος της περιοχής μας και φυλλάδια με πληροφορίες για αυτά και τα οποία θα διατίθενται από ειδικά σταντ στον χώρο του Μουσείου, στα ΚΤΕΛ και στον σιδηροδρομικό σταθμό. Επίσης, το υλικό αυτό θα πρέπει να διατεθεί και στις ξενοδοχειακές μονάδες, στα τουριστικά γραφεία, στα περίπτερα, στα βιβλιοπωλεία και στους χώρους εστίασης.
 4.    Η τελευταία μας πρόταση αφορά τη δημιουργία μιας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, τα οποία προσφέρουν πληθώρα επιλογών και εφαρμογών και αποτελούν πραγματικά αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Μέσα από την εφαρμογή αυτή θα μπορούν οι χρήστες να λαμβάνουν, είτε μέσω κειμένου είτε μέσω ηχητικού μηνύματος, πληροφορίες σχετικές με το αξιοθέατο που επισκέπτονται κάθε φορά, αναγνωρίζοντας η συσκευή τους την τοποθεσία στην οποία βρίσκονται.
 Θεωρούμε πως οι προοπτικές για την πραγματική τουριστική αξιοποίηση και προβολή της περιοχής μας είναι πολύ μεγάλες, αρκεί όλοι να ασχοληθούμε σοβαρά και δυναμικά με αυτό. Δηλώνουμε και πάλι, πως είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην προσπάθεια που κάνει ο Δήμος Θηβαίων και καλούμε όλους τους πολίτες και ειδικά τους νέους να συμμετάσχουν καταθέτοντας τις δικές τους ιδέες και προτάσεις.

Συμβούλιο Νέων Δήμου Θηβαίων

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget