Θανάσης Σκούμας '' Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια ''

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θήβας μέσω του δήθεν ανεξάρτητου ιστότοπου του ("έχεις νέα"), έχει αναρτήσει μία δημοσίευση με την οποία εκθειάζει την δράση "Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θηβαίων", που αποτελεί μια δράση "για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης"."Με τη λειτουργία τους επιδιώκεται η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης".
"Η δημιουργία των Κέντρων Κοινότητας έχει ως στόχο να συμβάλει στην αντιμετώπιση της απουσίας ολοκληρωμένης προσέγγισης σχεδιασμού και εφαρμογής της κοινωνικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο, στην αντιμετώπιση της αποσπασματικότητας των δράσεων
μεμονωμένων φορέων χωρίς κεντρικό σχεδιασμό και της άνισης χωρικής κατανομής των κοινωνικών υποδομών και υπηρεσιών στους Δήμους".
"Σύμφωνα με τα παραπάνω και δεδομένου ότι για τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας απαιτείται η πρόσληψη δύο (6) ατόμων, ο συνολικός προϋπολογισμός της υποβαλλόμενης πράξης ανέρχεται στο ποσό των 280.800,00 € (εκ των οποίων το ποσό των 234.000,00 € αφορά τη μισθοδοσία των έξι (6) ατόμων που θα προσληφθούν και το ποσό των 46.800,00 € για τη κάλυψη των λειτουργικών δαπανών) αφορά στην κάλυψη των δαπανών λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας και του Παραρτήματος Εξυπηρέτησης Μεταναστών για τρία έτη και περιγράφεται αναλυτικά στο σχέδιο απόφασης υλοποίησης με ίδια μέσα". (ΣΣ 93.000 το χρόνο).
Ο διαχειριστικός και κυβερνητικός ρόλος της παράταξης του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ στο δημοτικό συμβούλιο, τον οδηγεί να μεταλλάσσει την πραγματικότητα και αποκρύπτει την αλήθεια:
1. Ότι την έγκριση αυτής της "δράσης", αρνήθηκε και η ΛαΊκή Συσπείρωση και την αποδέχτηκαν όλες οι φιλομνημονιακές-συντηρητικές παρατάξεις δηλ. και ο ΣΥΡΙΖΑ. Και ότι όλο και περισσότερο η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, ενσωματώνεται στην πολιτική της δημοτικής αρχής και της πολιτικής της μείζονος αντιπολίτευσης.
2. Ότι η απουσία πολιτικής από την κυβέρνηση για τόνωση της εργασίας, οδηγεί σε προσχηματικές δράσεις αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των ανέργων, των ευάλωτων ομάδων (τσιγγάνων, προσφύγων κλπ), χωρίς να αντιμετωπίζει ούτε στο ελάχιστο την ανεργία και την κοινωνική κρίση. Όλο το ποσό της δράσης αναφέρεται στην πρόσληψη έξι ατόμων για 3 χρόνια (κοινωνικών λειτουργών, δικηγόρων κλπ), με ένα μικροποσό για λειτουργικά. Θα στέλνει τους ανέργους στις επιχειρήσεις να βρουν δουλειά (ότι κάνει δηλ. ο ΟΑΕΔ); Θα παρέχει ψυχολογική υποστήριξη στις ωφελούμενες ομάδες (ανέργους κλπ) και όλα καλά. Η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης πώς επιτυγχάνεται από το συγκεκριμένο πρόγραμμα; Μήπως υπάρχει κάποιο ποσό επιδόματος ανεργίας στη δράση και δεν το είδαμε;
Μήπως θα επιδοτηθούν τοπικές επιχειρήσεις να προσλάβουν ανθρώπους που είναι στην κατηγορία των ευάλωτων ομάδων και δεν το είδαμε;
Γιατί δεν δίνει η κυβέρνηση αυτό το ποσό για την κάλυψη αναγκών στον Δήμο Θήβας π.χ. για την καθαριότητα (που ήδη ξεκίνησε και εκεί η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της), ή για άλλους τομείς, με σκοπό την πρόσληψη ανέργων κλπ;
Δυστυχώς, η προσπάθεια να εμφανιστεί, η "στάχτη στα μάτια" ως δράση ενάντια στην ανθρωπιστική κρίση, και η αποδοχή της πολιτικής της ΕΕ, (δηλαδή των ίδιων των δανειστών και τοποτηρητών της κυβέρνησης του συριζα), που ρίχνει ψίχουλα και προωθεί δράσεις δήθεν στήριξης σε μια κοινωνία, που αδυνατεί να επιβιώσει από το βάρος των μνημονίων, των λουκέτων, της διάλυσης της υγείας και της ασφάλισης, της λεηλασίας των μισθωτών και των συνταξιούχων, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, και της άρνησης οποιασδήποτε πολιτικής ενίσχυσης της τοπικής παραγωγής, δεν μπορεί να πιάσει, όσες φιλότιμες προσπάθειες κι αν κάνουν τα φερέφωνα της κυβέρνησης να εμφανίσουν το άσπρο μαύρο.
Ούτε βέβαια μπορεί να αποδώσει η συντονισμένη προσπάθεια ορισμένων τοπικών μπουντελιών της κυβέρνησης να εμφανίσουν, τους πολιτικούς τους αντιπάλους, ως αρνητές αυτού του "αγαθού", που προσφέρει η "γενναιόδωρη" κυβέρνηση τους, με τέτοιου είδους επικοινωνιακές μεθοδεύσεις, που επιβεβαιώνουν ότι συντάσσονται πλέον με τις πιο συνεπείς νεοφιλελεύθερες πολιτικές αλλά και τις γνωστές δεξιές μονταζιέρες.

Θανάσης Σκούμας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget