Το νέο εργαλείο του Instagram για την πρόληψη των αυτοκτονιών

Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο Instagram κάνει πλέον πιο εύκολο για οποιονδήποτε να αναφέρει δημοσιεύσεις ατόμων που φαίνεται ότι χρειάζονται βοήθεια.Μια ενημερωμένη έκδοση που θα είναι διαθέσιμη από αυτή την εβδομάδα μπορεί να φανεί σωτήρια, καθώς θα επιτρέπει στους χρήστες της εφαρμογής να αναφέρουν ανώνυμα δημοσιεύσεις κάποιου φίλου τους, που αποκαλύπτουν ή υποδηλώνουν οποιαδήποτε μορφή αυτοτραυματισμού.
 Το κοινωνικό δίκτυο που ανήκει στο Facebook θέλει να δώσει στους ανθρώπους έναν τρόπο με τον οποίο θα μπορούν να υποστηρίξουν τους ευάλωτους αγαπημένους τους.
 Αν μια εικόνα που ανέβει στο Instagram δεχθεί αναφορά γι' αυτό το λόγο, το πρόσωπο που την έχει αναρτήσει θα λάβει ένα μήνυμα από το κοινωνικό δίκτυο που θα έχει ως εξής: «Κάποιος είδε μία από τις δημοσιεύσεις σας και σκέφτηκε ότι ίσως περνάτε μια δύσκολη περίοδο. Αν χρειάζεστε υποστήριξη θα θέλαμε να βοηθήσουμε».
 Στο χρήστη θα προσφέρονται διάφορες επιλογές μέσα από την εφαρμογή. Αυτές θα περιλαμβάνουν τη δυνατότητα κλήσης ή αποστολής μηνύματος σε κάποιο φίλο ή τη σύνδεση με μια γραμμή βοήθειας στην περιοχή που βρίσκεται ο καθένας. Επιπλέον ίδιες επιλογές θα δίνονται και στους χρήστες που έχουν δημιουργήσει hashtags σχετικά με αυτοτραυματισμούς.
 Όπως αναφέρει το κοινωνικό δίκτυο, σκοπός της δημιουργίας αυτών των εργαλείων είναι να ενημερώσουν τους χρήστες ότι το Instagram είναι μια κοινότητα που νοιάζεται για τα μέλη της, ειδικά τις στιγμές που το έχουν περισσότερη ανάγκη. Η εταιρεία συνεργάστηκε με ειδικούς από τον τομέα της ψυχικής υγείας και είναι έτοιμη να λανσάρει το νέο της εργαλείο της.

Πηγή: newsbeast.gr

Instagram

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget