Θ. Πάγκαλος: «Εθνικός Δημοκρατικός Συναγερμός»

Συστράτευση για τη δημιουργία μιας νέας εκλογικής συμπαράταξης υπό τον τίτλο «Εθνικός Δημοκρατικός Συναγερμός» που θα έχει στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης Τσιπρανέλ όπως τη χαρακτηρίζει προτείνει ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Σε άρθρο του στην Καθημερινή επισημαίνει ότι οι προσωπικές μωροφιλοδοξίες ηγετών και ηγετίσκων πρέπει να μετατεθούν για μετά τις εκλογές και τονίζει ως τότε η ηγεσία της κοινής προσπάθειας ανήκει εκ των πραγμάτων στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μεταξύ άλλων ο κ. Πάγκαλος αναφέρει στο άρθρο του: 
 «Πρέπει , όσοι έχουν την τόλμη και την βούληση να υπερασπιστούν τη δημοκρατία, να δημιουργήσουν τώρα μια νέα εκλογική συμπαράταξη. Έναν "Εθνικό Δημοκρατικό Συναγερμό". Οι πρωσοπικές μωροφιλοδοξίες ηγετών και ηγετίσκων πρέπει να μετατεθούν για μετά τις εκλογές. Όταν μετά τη νίκη της δημοκρατίας θα μπούμε στην ομαλότητα, τότε οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων ή των διαφόρων τάσεων, που θα έχουν συγκροτήσει τη συμπαράταξη, θα είναι σε θέση να επιλέξουν τον κοινό υποψήφιο πρωθυπουργό. Ως τότε η ηγεσία της κοινής προσπάθειας ανήκει εκ των πραγμάτων στον μόλις εκλέγοντα αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε αυτόν ανήκει η ευθύνη της πρόκλησης προς όλους, ώστε να ξεκινήσουν οι επαφές σε ανώτατο επίπεδο για τη συγκρότηση αυτού του "Εθνικού Δημοκρατικού Συναγερμού".
 Το πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να θυμίσει, σε όσους το είχαν ξεχάσει, ότι αυτοί που κρατάνε τα πραγματικά ηνία της εξουσίας είναι εχθροί της "αστικής" δημοκρατίας, των δημοκρατικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων του ανθρώπου, της ελευθεροτυπίας και της ανεξάρτητης δικαιοσύνης.
 Οι καιροί ου μενετοί. όπως στον εμφύλιο, δεν μπορεί κανείς να κάτσει στο κέντρο και να λυπάται για την ακρότητα και τον φανατισμό όσων εμπλέκονται. Το μέτωπο των αναρχοκουμμουνιστών, των φασιστών, των πάσης φύσεως αποβλήτων της δημόσιας ζωής και των κατσαπλιάδων έχει σχηματιστεί.»

Πάγκαλος

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget