Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που δουλεύουν μια ώρα τη μέρα

Απίστευτο κι όμως αληθινό δια στόματος του αρμόδιου υπουργού.
Σε μια κρίση… ειλικρίνειας κατά τη διάρκεια ενός debate για την οικονομία της Σαουδικής Αραβίας, ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης παραδέχτηκε ότι υπάρχουν αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι στη χώρα οι οποίοι δουλεύουν για μια ώρα την ημέρα!
 Αυτό δήλωσε ο Khaled Alaraj λέγοντας ότι «το σύνολο της απασχόλησής τους δεν ξεπερνά ούτε τη μια ώρα – κι αυτό βασίζεται σε συγκεκριμένες μελέτες».
 Οι δηλώσεις του υπουργού έγιναν κατά τη διάρκεια μιας στρογγυλής τράπεζας για την οικονομία της Σαουδικής Αραβίας και το μέλλον της χώρας έπειτα από τη δραστική πτώση των τιμών του πετρελαίου.
 Μάλιστα, αναλυτές αναφέρουν ότι οι επερχόμενες μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα της χώρας θα είναι εξαιρετικά κρίσιμες.
 Σύμφωνα με τη συμβουλευτική εταιρεία McKinsey, περίπου το 70% των Σαουδαράβων εργάζονται στον δημόσιο τομέα. Αυτό αφορά 3 εκατ. ανθρώπους. Μάλιστα, πολλές από αυτές τις θέσεις προσφέρουν ιδιαίτερα υψηλούς μισθούς και πολλά επιπλέον μπόνους. Το 2013 ο μέσος μισθός για κάθε δημόσιο υπάλληλο στη Σαουδική Αραβία έφτανε τα 2.400 δολάρια.
 Ο Khaled Alaraj παραδέχτηκε στο debate ότι υπάρχει μεγάλο χάσμα μεταξύ του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα της χώρας του. «Στο δικό μου υπουργείο υπάρχουν αυτή τη στιγμή περίπου 1 εκατ. αιτήσεις για εργασία. Από αυτούς, οι 200.000 δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα», είπε χαρακτηριστικά.


Khaled Alaraj

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget