Θα χάσουν τα σπίτια τους και οι πρώην βουλευτές

Ούτε πρώην βουλευτές δεν έχουν πλέον προστασία της πρώτης κατοικίας τους από τους πλειστηριασμούς. Κι αν δεν έχουν αυτοί προστασία, μπορεί εύκολα να φανταστεί κανείς τι συμβαίνει για ανθρώπους που δεν έχουν την αντιμετώπιση και τις διασυνδέσεις που έχει ένας πρώην βουλευτής. Η πρώην  βουλευτής των ΑΝΕΛ και πρώην εισαγγελέας Θεσσαλονίκης, Χρυσούλα Γιαταγάνα, βγήκε στη τηλεόραση και παραπονέθηκε ότι κινδυνεύει να της βγάλουν στον πλειστηριασμό ένα διαμέρισμα 60τμ, καθώς πλέον αδυνατεί να εξυπηρετήσει το δάνειό της.
 Και αναρωτιέται εύκολα κανείς, όταν μια πρώην εισαγγελέας του διαμετρήματος της κυρίας Γιαταγάνα, που συνέχισε να εργάζεται ως δικηγόρος και διατέλεσε βουλευτής, δεν μπορεί να πληρώσει ένα δάνειο για ένα σπίτι 60τμ, πώς μπορούν να πληρώσουν τα δάνειά τους χιλιάδες – αν όχι εκατομμύρια – δανειολήπτες που έχουν δει τα δάνειά τους να γίνονται κόκκινα λόγω της ανεργίας και της ανέχειας, των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις, και λόγω της ακρίβειας και της υπερφορολόγησης.
 Όπως γίνεται φανερό από τη περίπτωση της κας. Γιαταγάνα, ούτε οι πρώην βουλευτές τυγχάνουν προστασίας από τους πλειστηριασμούς κύριας κατοικίας. Γι αυτό θα πρέπει όλοι τους να στρέψουν το βλέμμα και να δουν προσεχτικά τις περιπέτειες και τον αγώνα των απλών δανειοληπτών. Στους πολίτες, τους φορολογούμενους και τους δανειολήπτες πρέπει να στρέψουν τη προσοχή τους όλοι αυτοί που αποτελούν τον πολιτικό και συνιστούν το πολιτικό σύστημα και το πολιτικό κατεστημένο. Να προστατέψουν όλους αυτούς που τους ψηφίσουν τόσα χρόνια και τους βάζουν στα βουλευτικά έδρανα. Γιατί είναι πολύ πιθανό, κάποια στιγμή να καταλήξουν να κινδυνεύουν κι αυτοί. Κι ας σταματήσουν να προστατεύουν τις τράπεζες για να τους δώσουν  δάνεια για τον προεκλογικό τους αγώνα. Γιατί αν ο λαός τους μαυρίσει στις επόμενες εκλογές, τότε θα βγαίνουν στα κανάλια κλαίγοντας να λένε ότι κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους.
 Για να μην πέσουν λοιπόν κι αυτοί θύματα των αδηφάγων τραπεζών, καλά θα κάνουν να πιέσουν να για να προστατευτούν τα σπίτια και οι περιουσίες των απλών δανειοληπτών. Για να έχουν κι αυτοί προστασία όταν την χρειαστούν.

danioliptes.gr

πλειστηριασμούς

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget