Να δοθούν όλα στο φως !!

Οι καταγγελίες του πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου κατά της διοίκησης του νυν διοικητή Γιάννη Στουρνάρα προκάλεσαν πολλές συζητήσεις για τον τρόπο που ο συγκεκριμένος φορέας διοικείται, λειτουργεί και για το βαθμό κατά τον οποίο ασκεί έλεγχο στις υπόλοιπες τράπεζες για τον τρόπο λειτουργίας τους.
Η απάντηση – επίθεση του Γιάννη Στουρνάρα κατά του Γ. Προβόπουλου στη δική του κατάθεση στη Διαρκή Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ χαρακτηρίστηκε από όλες τις πλευρές ανήθικη.
 Ο Γ.Στουρνάρας κατά τρόπο προσβλητικό και απαράδεκτο επιτέθηκε κατά του Προβόπουλου κατηγορώντας τον ότι δεν έπραξε τα δέοντα ώστε να προχωρήσει η εξυγίανση της Attica bank και μάλιστα δεν ντράπηκε να επικαλεστεί ότι μπορεί ο Γ.Πορβόπουλος να έχει ψυχολογικά προβλήματα. Μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η Attica bank είχε πάρει λάθος δρόμο, πήγαινε στα βράχια» και κατηγόρησε τον Γ.Προβόπουλο ότι έλαβε μέτρα για να εξυγιανθεί η Attica bank ενώ υποστήριξε ότι ο ίδιος το έκανε. Σε άλλο σημείο ανέφερε ο Στουρνάρας ότι ο Προβόπουλος είχε επικαλεστεί ότι όταν ήταν διοικητής και αυτός υπουργός οικονομικών τον είχε ενημερώσει για την Attica bank. Ωστόσο τόνισε ότι αυτό ουδέποτε έγινε, τονίζοντας ουσιαστικά ότι ο Προβόπουλος ψεύδεται. Είπε επίσης ότι η Attica bank είχε πάρει λάθος δρόμο και ότι η νέα διοίκηση που διορίστηκε είναι η καλύτερη επιλογή.
 Τα εκατομμύρια έφευγαν σαν σκάγια από τα χείλη του Γ. Στουρνάρα στη κατάθεσή του και τα ανέφερε σα να ήταν στραγάλια. Σε μια εποχή που ο κοσμάκης μετράει τα φραγκοδίφραγκα.
 Όσο απαράδεκτη κι ήταν η στάση του Γ.Στουρνάρα απέναντι στον Γ.Προβόπουλο, δεν μας είπε πως άφησε να εξελιχθεί η τραγωδία της Attica bank καθώς είναι διοικητής της ΤτΕ περίπου 2 χρόνια και τι έκανε αυτά τα χρόνια που η Attica bank πήγαινε στα βράχια.
 Όμως ο κόσμος, το μόνο που βλέπει είναι η εφαρμογή της παλιάς παροιμίας «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης». Ας βγάλει στη δημοσιότητα ο Γ.Προβόπουλος τί παρέλαβε από τον Γ.Στουρνάρα όταν ανέλαβε την Εμπορική τράπεζα. Για να καταλάβει ο κόσμος τι σημαίνει η διαχείριση Στουρνάρα.
 Άλλωστε, τον είδαμε και όταν ήταν υπουργός Οικονομικών. Αν είναι τόσο καλός διαχειριστής και διοικητής, να μας πει γιατί το χρέος παρέμεινε υψηλότατο στη διάρκεια που βρισκόταν ο ίδιος στο τιμόνι της οικονομίας της χώρας.

danioliptes.gr

καταγγελίες πρώην διοικητή

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget