Βοιωτία - Οικονομική στήριξη της Νομαδικής Μελισσοκομίας

Κυψέλες Διαχείμασης και Δικαιούχοι ενίσχυσης της Δράσης 3.2 “Οικονομική στήριξη της νομαδικής Μελισσοκομίας” Σχετ: Το υπ' αρ. 12601/11-10-2016 έγγραφο της Δ.Α.Ο.Κ της Π.Ε. Βοιωτίας. Σύμφωνα με το παραπάνω σχετικό έγγραφο σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:
 1. Κυψέλες διαχείμασης :
Σύμφωνα με το άρ.2 του ΚΑΝ.(Ε.Ε) 2015/1366 τα κράτη μέλη που υλοποιούν μελισσοκομικά  προγράμματα πρέπει να καθορίζουν τον αριθμό των κυψελών που είναι έτοιμες για διαχείμαση στην επικράτειά τους μεταξύ της 1ηςΣεπτεμβρίου και της 31ηςΔεκεμβρίου κάθε έτους. Έτσι θα πρέπει όλοι οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι –κάτοχοι μελισσοκομικών βιβλιαρίων να καταθέσουν στο Τμήμα Φυτικής και Ζωικής παραγωγής της Δ.Α.Ο.Κ στη Λιβαδειά μέχρι της 31-12-2016 την απαραίτητη αίτηση –δήλωση.
 2. Δικαιούχοι ενίσχυσης της δράσης 3.2
Για τη νέα τριετία 2017-2019, στο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης 3.2 « Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας»,σας ενημερώνουμε ότι θα ενισχύεται η δαπάνη της μετακίνησης των μελισσοσμηνών από το συνήθη μόνιμο τόπο της μελισσοκομικής εκμετάλλευσης σε  άλλον, κατά το  χρονικό διάστημα από την 1ηΣεπτεμβρίου κάθε έτους έως και την 20η Μαΐου του επόμενου έτους.
Οι δικαιούχοι μελισσοκόμοι της Δράσης, θα πρέπει να πληρούν τα παρακάτω βασικά κριτήρια:
•    Να έχουν βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΕΕ), ως επαγγελματίες αγρότες
•    Να είναι κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης τουλάχιστον 110 παραγωγικών μελισσοσμηνών και η ελάχιστη ακαθάριστη αξία της παραγωγής τους να είναι 8.000 ευρώ.
•    Να είναι κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ και θεωρημένο τουλάχιστον πριν ένα (1) έτος από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
•    Να υποβάλλουν την  αίτηση δήλωσης κυωελών διαχείμασης στη ΔΑΟΚ που ανήκουν από 1η Σεπτεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου κάθε έτους.
 Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ.:22613-50185, στον αρμόδιο Υπάλληλο κ. Α.Μπουρδούκη.


Μελισσοκομία

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget