Ανακοίνωση Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τα νέα αντεργατικά μέτρα

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες
Ο πόλεμος που μας κήρυξαν κυβέρνηση, τρόικα, ΔΝΤ, δηλαδή ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, χρειάζεται μέτωπο αντεπίθεσης, οργάνωσης και κλιμάκωσης του δικού μας αγώνα.
Έχει φθάσει η στιγμή που θα πρέπει να πούμε ΩΣ ΕΔΩ. Στις 17 Οκτώβρη στην Αθήνα και στις  18 Οκτώβρη στην Λιβαδειά καταθέτουμε το δικό μας πόρισμα! 
Το πόρισμα των εργαζομένων
Να μην ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας σαν σκλάβοι του 21ου αιώνα. Να μην δεχθούμε η ζωή μας να ριχτεί στο καναβάτσο του δικού τους παζαριού, να διεκδικήσουμε να ζήσουμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας γιατί εμείς παράγουμε τον πλούτο και εμείς πρέπει να γίνουμε οι κυρίαρχοι του.
Ετοιμάζουν νέα μεγάλη επίθεση στα εργασιακά (κατώτερος μισθός, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, συνδικαλιστικό νόμο) που θα σαρώσει στην κυριολεξία ακόμα και τα ελάχιστα που μας έχουν μείνει από τα εργασιακά μας δικαιώματα.
Συγκεκριμένα:
Για τον κατώτατο μισθό : Στο πόρισμα της «Επιτροπής των ειδικών» αναφέρεται ότι θα τον καθορίζουν οι κοινωνικοί εταίροι από το 2018 και μετά. Στο πόρισμα προβλέπεται ότι η διαπραγμάτευση θα παίρνει υπόψη της ένα εύρος τιμών που θα διαμορφώνεται από μια «συμβουλευτική» επιτροπή, με κριτήριο την κατάσταση της οικονομίας, την ανταγωνιστικότητα, την ανεργία, το όριο της φτώχειας κ.ά.
Δηλαδή, με λίγα λόγια θα φθάσουν σε σημείο να μας ζητάνε και χρήματα επειδή παράγουμε και είμαστε εργαζόμενοι.  
Για τις  ομαδικές απολύσεις : Η «επιτροπή» ισχυρίζεται ότι θα πρέπει να ρυθμίζονται με τέτοιο τρόπο, «ώστε να αποτελούν ένα εργαλείο προσαρμογής των επιχειρήσεων σε περιόδους οικονομικής κρίσης» και προτείνει συμπληρωματικά την «περαιτέρω διεύρυνση των μορφών ελαστικής εργασίας» (4ωρα, 6ωρα κτλ) για να αποτρέπονται οι ομαδικές απολύσεις.
 Για το συνδικαλιστικό νόμο :  Αναφέρονται σε  «έναν εξορθολογισμό σε ορισμένα προνόμια συνδικαλιστικά».
Με αλλά λόγια:
•    Δίνεται στους εργοδότες το δικαίωμα να μας πετάνε στον δρόμο, όποτε θέλουν, όσους θέλουν, ανάλογα με το «ταμείο» που κάνουν.
•    Θέλουν συνδικάτα που δεν θα μπορούν να οργανώσουν καμία αντίσταση.
Οι "βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές" και η "κανονικότητα"  που ευαγγελίζονται είναι η σύγχρονη δουλεία, η εκμετάλλευση σύμφωνα με τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, δηλαδή η δουλειά χωρίς δικαιώματα, με μισθούς και μεροκάματα ψίχουλα, η εργασία χωρίς συμβάσεις, χωρίς δεσμεύσεις για τα αφεντικά. Να πάρουν απάντηση με μαζικό, μαχητικό αγώνα με όλες τις μορφές και με γενική απεργία.
Για εμάς κανονικότητα είναι η σταθερή δουλειά με δικαιώματα, η επαναφορά των ΣΣΕ, η κατάργηση των ελαστικών μορφών, οι αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, η μείωση του εργάσιμου χρόνου.
Να μην μασήσουμε το παραμύθι της «ανάπτυξης που έρχεται» που μας πλασάρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και σήμερα σε συνθήκες κρίσης, χιλιάδες είναι οι επιχειρήσεις που θησαυρίζουν από τον ιδρώτα των εργαζομένων τους, που παρά την κερδοφορία τους,  δουλεύουν με μειωμένους μισθούς πείνας.
Τώρα, χωρίς να χαθεί χρόνος πρέπει να οργανώσουμε αποφασιστική αγωνιστική απάντηση στην νέα επίθεση.
Τώρα να οργανωθούμε όλοι στο σωματείο, να μπούμε μπροστά στην δράση
Με οργάνωση και αγώνα η εργατική τάξη κατέκτησε τα δικαιώματα της εδώ και χρόνια. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Με οργάνωση και αγώνα θα κερδίσουμε ό,τι χάσαμε το προηγούμενο διάστημα, θα μπλοκάρουμε τη νέα επίθεση.
Στις 17 Οκτώβρη στο Σύνταγμα, καταθέτουμε σχέδιο νόμου σε όλα τα κόμματα της Βουλής (εκτός από τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής). Απαιτούμε να συζητηθεί και να γίνει νόμος! Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει!
Στις 18 Οκτώβρη στις 7.00 στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης στη Λιβαδειά, παίρνουμε  μέρος μαζικά στο συλλαλητήριο
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ :
    Την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ για την ΕΓΣΣΕ ως βάσει διαπραγμάτευσης.
    Μόνιμη, σταθερή και πλήρη εργασία, 8ωρο -40ωρο -5νθήμερο με κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία και Υγεία.
    Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Το ΔΣ του Σωματείου
 Τηλ. Συμμετοχής για την μετάβαση μας στην Αθήνα 2261023844
Τηλ. Επικοινωνίας με το Σωματείο 6973311744

Ανακοίνωση Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget