Γενική 24ωρη απεργία στις 24 Νοεμβρίου αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ

Γενική απεργία την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ κάνοντας λόγο για συνεχιζόμενη επίθεση ενάντια στα εργασιακά – κοινωνικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων. Απευθύνεται, παράλληλα, στη ΓΣΕΕ, στα Εργατικά Κέντρα και στα Σωματεία του Ιδιωτικού Τομέα και τους προτείνει η 24η Νοεμβρίου να είναι ημέρα Πανεργατικής Απεργίας.
 Επίσης, απευθύνεται στις οργανώσεις των επιστημόνων, επαγγελματιών και συνταξιούχων και τους προτείνει η 24η Νοεμβρίου να είναι ημέρα Παλλαϊκής κινητοποίησης για την ανατροπή των αντεργατικών πολιτικών.
 Στην κύρηξη της απεργίας προχώρησε η ΑΔΕΔΥ καθώς εκτίμησε ότι «οι επί μέρους κινητοποιήσεις των εργαζομένων και συνταξιούχων, όπως εκδηλώνονται με το «Καραβάνι της Υγείας», τα συλλαλητήρια για την παιδεία, την Ασφάλιση, τις συντάξεις, τη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας πρέπει να συνεχιστούν και να κλιμακωθούν με πανεργατικές κινητοποιήσεις».
 Όπως επισημαίνει, στην πορεία προς την Παλλαϊκή Απεργιακή κινητοποίηση η ΑΔΕΔΥ στηρίζει και συμμετέχει σε όλες τις δράσεις και πρωτοβουλίες των Ομοσπονδιών, Σωματείων και άλλων φορέων:
 1. Αντιφασιστική – αντιιμπεριαλιστική – αντιπολεμική διαδήλωση σήμερα, Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 6:00μμ, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 2. Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 6:00μμ, στα Προπύλαια.
 3. «Καραβάνι της Υγείας» που συνεχίζει το δρόμο του στην Πάτρα την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 7:00πμ στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»
 4. Συγκέντρωση στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων την Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016, με κεντρικό αίτημα το «κούρεμα» των στεγαστικών δανείων.
 5. Κινητοποίηση την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016, στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
 6. Συγκεντρώσεις στα Ειρηνοδικεία για την αποτροπή των πλειστηριασμών.
 Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα Δ.Σ. των Ομοσπονδιών, των Νομαρχιακών Τμημάτων και των Σωματείων να συνεδριάσουν το συντομότερο δυνατόν και να αποφασίσουν το σχεδιασμό τους για την ενημέρωση των μελών τους και τη διασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής συμμετοχής στις παραπάνω κινητοποιήσεις. Στις ενημερώσεις αυτές θα συμμετέχουν και μέλη της Εκτελεστική Επιτροπής και του Γενικού Συμβουλίου.
 Τέλος, προσδιορίστηκε συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016, «για να αποφασίσει τη συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων μας για το επόμενο διάστημα» τονίζεται στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget