Π.Α.ΜΕ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με το «πρώτο κουδούνι» στα σχολεία, βιάστηκε να προβάλει στο πανελλήνιο μια εικόνα «ομαλής λειτουργίας» όλων των σχολείων. Για πρώτη φορά, ύστερα από πολλά χρόνια, διαφημίζουν τα επιτελεία της ότι "όλα δουλεύουν ρολόι".
 Η πραγματικότητα όμως διαψεύδει την κυβερνητική «εικονική πραγματικότητα».
 Ένα σχεδόν μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων η Διοίκηση επιβάλλει νέες συμπτύξεις τμημάτων σε σχολεία της Βοιωτίας, ακόμα και σε περιπτώσεις, όπου υπάρχουν μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες. Αξιοποιεί για το σκοπό αυτό το αντιεκπαιδευτικό πλαίσιο που έχει διαμορφώσει η κυβέρνηση, για 27αρια και 28αρια τμήματα.
 Πρόκειται για ενέργεια που χτυπά περαιτέρω τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, υποβαθμίζει τη μορφωτική διαδικασία και πρέπει να πέσει στο κενό! Έρχεται να προστεθεί στην απόφαση να κλείσουν 3 τομείς στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αλιάρτου και να αλλάξουν προσανατολιμό ή να μετακινηθούν μαθητές μακριά από το σχολείο τους. Κανείς συνάδελφος, κανείς Σύλλογος Διδασκόντων να μη δεχθεί το (νέο) κλείσιμο τμημάτων. Επιμένουμε στον ορισμό τμημάτων, όπως έχουν γίνει στην αρχή της σχολικής χρονιάς. Όπου οι Σύλλογοι Διδασκόντων κρίνουν ότι είναι παιδαγωγικά απαραίτητο, να προχωρούν και στο σπάσιμο των τμημάτων.
 Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να μην υποταχθούν σ’ αυτή τη ζοφερή για τους ίδιους πραγματικότητα, αλλά να προτάξουν τις σύγχρονες ανάγκες τους στη μόρφωση και στη ζωή. Να οργανώσουν τον αγώνα για να λειτουργήσουν κανονικά όλα τα σχολεία.
 * Απαιτούμε από την κυβέρνηση να καλύψει εδώ και τώρα όλα τα κενά.
 * Να μην αποδεχτούμε την επέκταση και μονιμοποίηση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης.
 * Να μην επιτρέψουμε η μόρφωση των παιδιών μας και τα δικαιώματά μας να μπουν στον μόνιμο κόφτη Κυβέρνηση – Ε.Ε. – ΣΕΒ – ΔΝΤ.
 Καλούμε την ΕΛΜΕ Βοιωτίας :
 * Να οργανώσει τον αγώνα των εκπαιδευτικών για να μην περάσουν οι συμπτύξεις τμημάτων και οι καταργήσεις τομέων.
 * Να κηρύξει στάση εργασίας την Τρίτη 25/10/2016, συγκέντρωση στην πλατεία της Λιβαδειάς, πορεία και παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΔΕ Βοιωτίας.
 * Όλοι οι σύλλογοι διδασκόντων να πάρουν αποφάσεις για συμμετοχή στην κινητοποίηση.
 * Να καλέσει τους συλλόγους γονέων και τα μαθητικά συμβούλια μαζί με τους εκπαιδευτικούς να υπερασπίσουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.
 * Να απαιτήσει να λυθεί άμεσα το θέμα της ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών που εκκρεμεί μέχρι σήμερα.

Εσπερινό ΕΠΑΛ Αλιάρτου

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget