Είκοσι νέα ακίνητα βγαίνουν σε πλειστηριασμό κάθε μέρα

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ στις αρχές της εβδομάδας η ιστοσελίδα φιλοξενούσε περίπου 600 πλειστηριασμούς, στα τέλη της ο αριθμός αυτός έφτασε στους 700. Ο ρυθμός αυτός αναμένεται, μάλιστα, να αυξηθεί, καθώς οι τράπεζες εντάσσουν συνεχώς νέα ακίνητα από το στοκ που έχουν κατηγοριοποιήσει ως έτοιμα προς πλειστηριασμό.
 Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από τις ίδιες τις τράπεζες, κάθε χρόνο θα βγαίνουν στο σφυρί περί τα 5.000 ακίνητα και παρά τις δεσμεύσεις ότι δεν θα απειληθούν φτωχά νοικοκυριά με πρώτη κατοικία χαμηλής αντικειμενικής αξίας, οι αστοχίες δεν μπορούν να αποκλειστούν.
 Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, από τα σχετικά στοιχεία προκύπτει ότι για τα 2/3 των πλειστηριασμών που δημοσιεύονται, επισπεύδουσες είναι οι τράπεζες για οφειλές κάθε προέλευσης – καταναλωτικό, στεγαστικό ή επιχειρηματικό δάνειο- που μάλιστα ξεκινούν από τα 20.000 ευρώ και φτάνουν και τα 80.000 ευρώ.
 Οι τράπεζες διαβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται για πρώτες κατοικίες και ότι πίσω από τις περιπτώσεις των μικρών οφειλών βρίσκονται πολλαπλάσια χρέη που προέρχονται όχι από μία πηγή υπερχρέωσης, δηλαδή όχι από ένα στεγαστικό ή ένα καταναλωτικό δάνειο.
 Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης χαρακτηρίζει «ιστορίες για αγρίους» την ειδησεογραφία για πλειστηριασμούς στην α’ κατοικία, υποστηρίζοντας ότι όσοι πλειστηριασμοί γίνονται αφορούν αποκλειστικά μεγαλοοφειλέτες.
 «Αν κάποιοι θεωρούν πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας τον πλειστηριασμό σε μεγαλοοφειλετη που χρωστά 1,5 εκατ. από ασφαλιστικές εισφορές, ΦΠΑ κλπ έχουμε χάσει την έννοια των λέξεων… Δεν γίνονταν και δεν γίνονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας» τόνισε, μιλώντας το πρωί, στην τηλεόραση του Σκάι.
 «Προβάλλονται πλάνα στην τηλεόραση από πλειστηριασμούς σε μεγαλοοφειλέτες» επέμεινε ο κ. Αλεξιάδης. Πλειστηριασμοί γίνονται από χρέη 300.000 ευρώ και πάνω, σε ειδικές περιπτώσεις γίνονται κάτω από 300.000 ευρώ πρόσθεσε.
 «Γίνονται και πρέπει να γίνονται δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων» διευκρίνισε ο Τρύφων Αλεξιάδης.

πλειστηριασμοι

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget