Αρχιεπίσκοπος: Να εργαστούμε όλοι μαζί για το καλό των Ελλήνων

Να εργαστούμε όλοι μαζί για το καλό των Ελλήνων, χωρίς πείσματα και εγωισμούς, ανέφερε, μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από το ακριτικό νησί του Αγίου Ευστρατίου. Στον χαιρετισμό του από το Μουσείο Δημοκρατίας του Αγίου Ευστρατίου σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, ο Μακαριώτατος υπογράμμισε ότι «υπάρχει ένας αναβρασμός και πρέπει όλοι να δουλέψουμε.
Να βάλουμε πλάτη» σημείωσε. «Δεν είναι καιρός να υπονομεύει ο ένας τον άλλο. Όλοι πρέπει να εργαστούμε και είναι αυτή η εποχή και να μην αφήσουμε πείσματα και πράγματα που μας έχουν πληγώσει, μη σοβαρά, να σταθούν εμπόδιο» είπε χαρακτηριστικά ο Μακαριώτατος.
 «Θέλω να επισημάνω», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος, «την όμορφη σκέψη που ανέφερε προηγουμένως ο Πρωθυπουργός, ότι κάπου ακουμπάμε και κάπου συναντιόμαστε, όχι ιδεολογικά, αλλά ανθρώπινα. Και αυτό είναι ο άνθρωπος. Και όπου υπάρχει άνθρωπος, πρέπει να είμαστε και εμείς κοντά του».
Στον χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος προσκάλεσε τον Πρωθυπουργό να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα, σ’ αυτή τη μικρή γωνιά της Ελλάδος και εξέφρασε την ανάγκη να κινηθούμε όλοι οι Έλληνες μαζί, ενωμένοι.
«Στο πέρασμα αυτών των λιγοστών παιδιών, στην σημερινή παρέλασή τους, νιώσαμε όλοι μεγάλη συγκίνηση», είπε ο Αρχιεπίσκοπος, αναφερόμενος στην μαθητική παρέλαση που παρακολούθησε μαζί με τον Πρωθυπουργό στον Άγιο Ευστράτιο.
Ο Αρχιεπίσκοπος σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε πως όλοι μας έχουμε τάλαντα, χαρίσματα, άλλος πολλά και άλλος λιγότερα. «Υποχρέωση μας είναι να τα αυξήσουμε αυτά τα χαρίσματα, όχι για τον εαυτό μας, αλλά για τους άλλους».
 Τέλος ο Μακαριώτατος, ζήτησε επίμονα όλοι μας να κάνουμε την ιστορία σύμβουλό μας, αδελφό και φίλο μας, «Πρέπει χωρίς προκαταλήψεις να δούμε τί μπορούμε να διδαχθούμε από την ιστορία του τόπου. Να μη φοβηθούμε, έστω και αν έρχεται κόντρα στις πεποιθήσεις μας, να βρούμε τα καλά πράγματα που αξίζει να επαναλάβουμε και όσα άσχημα πρέπει να αποφύγουμε. Από τα καλά και τα άσχημα διδάγματα είναι γεμάτη η ιστορία μας» κατέληξε.
 Μετά την εκδήλωση στο Μουσείο Δημοκρατίας ο Αρχιεπίσκοπος και ο Πρωθυπουργός είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση. Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την πρόσκλησή του να τιμήσουν μαζί τους Έλληνες του ακριτικού νησιού του Αγίου Ευστρατίου.
 Το πρωί τελέστηκε Δοξολογία για την εθνική επέτειο στον Ι. Ναό Γεννήσεως του Χριστού και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και η μαθητική παρέλαση με τα λιγοστά παιδιά του Άη Στράτη. 

Αρχιεπίσκοπος

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget