Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας - Επιτροπή Παρακολούθησης ΕΠ Στερεά Ελλάδα 2014-2020 -Αιδηψός

Σημαντική ήταν η εκπροσώπηση των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας στις εργασίες της 2ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Στερεάς Ελλάδας 2014 – 2020. Για μια ακόμη φορά, οι Δήμαρχοι της Περιφέρειας απέδειξαν ότι αποδίδουν μεγάλη σημασία στην επιτυχή υλοποίηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, καθώς μέσω αυτής της χρηματοδότησης προσβλέπουν στην υλοποίηση έργων χρήσιμων για τις τοπικές κοινωνίες.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Μπακογιάννης, στα πλαίσια της τοποθέτησής του αναφέρθηκε στην επιτυχή έως σήμερα εξέλιξη του ΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2014-2020 και στη στόχευση της Περιφέρειας στην υλοποίηση έργων υψηλής προστιθέμενης αξίας, που θα αναβαθμίσουν συνολικά τη Στερεά Ελλάδα. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε για μια ακόμη φορά στις συντονισμένες ενέργειες Π.Ε.Δ. και Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για σταματήσει επιτέλους η αδικία που υφίσταται η Περιφέρεια, σε ότι αφορά την κατανομή των κοινοτικών κονδυλίων, λόγω της στατιστικής στρέβλωσης που προκαλεί η μεγάλη βιομηχανική συγκέντρωση στις περιοχές που συνορεύουν με την Αττική.

 Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, κ. Υπερήφανος τόνισε χαρακτηριστικά: «Η Π.Ε.Δ. και οι Δήμοι της Στερεάς Ελλάδας συνεργαζόμαστε στενά και αποτελεσματικά με την Περιφέρεια και τον κ. Μπακογιάννη προσωπικά, για την άρση της υποχρηματοδότησης της Περιφέρειάς μας από το ΕΣΠΑ, τη διεκδίκηση επιπλέον κονδυλίων για την Περιφέρειά μας και την υλοποίηση έργων και παρεμβάσεων που θα έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών. Οι τοπικές κοινωνίες, μας έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ κι εμείς με συντονισμένες ενέργειες, δεν σκοπεύουμε να αφήσουμε αναξιοποίητο ούτε ένα ευρώ». Ενώ κλείνοντας επεσήμανε: «Θεωρούμε ιδιαίτερα χρήσιμη για τους πολίτες μας, την αύξηση των πόρων που προορίζονται από την Περιφέρεια προς τους Δήμους για την υλοποίηση έργων. Αυτό φυσικά προϋποθέτει και τη δική μας ακόμη μεγαλύτερη ενεργοποίηση για την εκπόνηση μελετών και την ωρίμανση των έργων εκείνων, που κρίνονται σημαντικά και απαραίτητα για την αναβάθμιση του τόπου μας και θα πρέπει δυναμικά να κινηθούμε προς την κατεύθυνση αυτή».

Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget