ΔΙΣΤΟΜΟ:'' Δεν ξεχνώ'' από Μοτοσυκλετιστές που επισκέφθηκαν το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού

 ''Ήρθαμε για να μην ξεχάσουμε! Διότι, δυστυχώς, πολλοί Ελληνες ξεχνούν! Και εμείς θα ξανάρθουμε''.Με αυτά τα λόγια ενός από τους 64 μοτοσικλετιστές, αποχαιρέτησαν το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού στο Δίστομο, τα 64 μέλη της ''Λέσχης Ιαπωνικής Κλασσικής Μοτοσικλέτας'' που την Κυριακή ξεκίνησαν από την Αθηνα για το 5ο Classicjap Ride,δηλαδή την τελευταία για φέτος προγραμματισμένη βόλτα τους.
Με τις μοτοσικλέτες τους, άλλοι μόνο, άλλοι με συνεπιβάτη, έφθαναν στο Δίστομο, μετά από μια υπεροχή διαδρομή μέσα από τον ελατόφυτο Ελικώνα. Και αφού ξεκουράστηκαν και πήραν το καφεδάκι τους στην ηλιόλουστη πλατεία, ξεναγήθηκαν στο Μουσείο και είδαν το συγκλονιστηκο βίντεο για την Σφαγή του Διστόμου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής τον Ιούνιο του 1944.
Αρκετά αργά το απόγευμα και αφού γευμάτισαν οι φίλοι...easy riders αποχαιρέτησαν την μαρτυρική κωμόπολη της Βοιωτίας... Ήταν μια υπέροχη εμπειρία και φιλοξενία, είπαν στους εθελοντές υπεύθυνους του Μουσείου,καθώς μετά από πρόταση του Διστομίτη μέλους τους Ιωάννη Παπαϊωάννου, συνδύασαν το χόμπι τους με τους δυο τροχούς με την ενημέρωση για ένα ιστορικό γεγονός που σημάδεψε τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και διατηρεί ζωντανό το αίτημα για ειρήνη, δικαιοσύνη και αποζημίωση. Θα γίνουμε κήρυκες του μηνύματος για να μην έχουμε ποτέ ξανά πόλεμο, είπαν και δεσμεύτηκαν όχι μόνο θα επισκεφθούν την νέα σαιζόν το Δίστομο, αλλά και να προωθήσουν σε ομοειδείς Λέσχες και ομάδες, και στα Σχολεία των παιδιών τους  την πρόταση για μια επίσκεψη στο Μουσείο Θυματων Ναζισμού Διστόμου.''Δεν πρέπει να ξεχνάμε'', έγραψαν στο βιβλίο επισκεπτών.

ΔΙΣΤΟΜΟ - Μοτοσυκλετιστές

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget