Η Χάρις Αλεξίου και πάλι στη σκηνή με το «Χειρόγραφο»

«Τι θα κάνεις όταν δεν μπορείς πια ν’ ανεβάσεις το σώμα σου στη σκηνή;», αναρωτιέται κάποια στιγμή η Χάρις Αλεξίου στην μουσικοθεατρική παράσταση «Χειρόγραφο». Όμως, η Χαρούλα της Ελλάδας, νιώθει πως έχει ακόμα πράγματα να δώσει.
«Έχω ζήσει πολλά και ο κόσμος ήταν πάντα στο πλευρό μου», λέει η αγαπημένη ερμηνεύτρια, καθώς ετοιμάζεται να ξανανέβει στο σανίδι για να αφηγηθεί και να τραγουδήσει στιγμές από την ζωή της υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του Γιώργου Νανούρη.
 Τα κείμενα της παράστασης έχει γράψει η ίδια -κατάθεση ψυχής που συγκίνησε πέρυσι κοινό και κριτικούς- επαναλαμβάνεται δεύτερη χρονιά εφέτος, στο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου, από τις 12 Οκτωβρίου.
 Μόνη στην σκηνή, άλλοτε μιλώντας κι άλλοτε τραγουδώντας, με το γέλιο και το δάκρυ να εναλλάσσονται, με συντροφιά ένα βιολοντσέλο, ένα πιάνο, ένα ακορντεόν και μια κιθάρα, η Χάρις Αλεξίου πιάνει το νήμα απ’ τα παιδικά της χρόνια ως σήμερα.
 «Πρόθεση των συντελεστών δεν ήταν μία αυτοβιογραφική παράσταση», αλλά «να μοιραστώ με το κοινό, τα λιγότερο φωτισμένα κομμάτια μου», απαντά η Χάρις Αλεξίου. «Ούτε πολύ μελό ούτε και επιθεώρηση. Τα τραγούδια που επιλέχθηκαν ν’ ακουστούν έπρεπε να δείχνουν μέσα από ποια ζωή έχουν γεννηθεί και να είναι φυσική συνέχεια των κειμένων», λέει σημειώνοντας ότι φέτος έχει κατακτήσει ακόμα ένα σκαλοπάτι. «Η παράσταση φεύγει από μένα και γίνεται η ιστορία μιας γυναίκας που ζει και μεγαλώνει στην Ελλάδα».
 Πώς βλέπει τον εαυτό της σαν πρωταγωνίστρια του θεάτρου;
 «Αλλιώς το φανταζόμουν», απαντά. «Πάντα διερωτόμουν, πώς οι ηθοποιοί μπορούν να θυμούνται τα λόγια τους. Τελικά, σ εμένα συνέβη πολύ φυσικά. Δεν ξέρω, ίσως επειδή αφηγούμαι δικές μου μνήμες… τραγούδια που έχω κατακτήσει… Δεν ερμηνεύω κάποιον άλλο ρολό, τον εαυτό μου ερμηνεύω, την Χαρούλα. Δεν θα μπορούσα άλλωστε να παίξω κάτι άλλο».
 Το «Χειρόγραφο», επιστρέφει για 12 μόνο παραστάσεις και αμέσως περιοδεύει σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.
 Συγκεκριμένα, από τις 4 Νοεμβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων ανεβαίνει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια θα ταξιδέψει στο Ισραήλ για τρεις παραστάσεις στις 28,29 και 30 Νοεμβρίου.
 Με την επιστροφή στην Ελλάδα, το «Χειρόγραφο» πάει Πάτρα, όπου στις 7 και 8 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών, 7 και 8 Δεκεμβρίου.

http://www.altsantiri.gr/

Χάρις Αλεξίου

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget