Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών - Χωρίς εμβόλια για την ηπατίτιδα Α, έμειναν τα Κέντρα Φιλοξενίας προσφύγων

 Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταγγέλλει την εγκληματική αμέλεια του υπουργείου Υγείας , σχετικά με την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων μεταναστών ,το οποίο δεν μερίμνησε ούτε καν για το στοιχειώδες ,δηλαδή την επάρκεια των εμβολίων για τα λοιμώδη νοσήματα, θέτοντας έτσι σε σοβαρό κίνδυνο τόσο τη Δημόσια υγεία όσο και τη ζωή των προσφύγων.
Ειδικότερα το τελευταίο χρονικό διάστημα ενώ παρουσιάζονται με μεγάλη συχνότητα κρούσματα ηπατίτιδας Α στα Κέντρα Φιλοξενίας αποκαλύπτεται ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια. Μάλιστα το υπουργείο Υγείας «νίπτει τας χείρας του» και στέλνει τις τοπικές αρχές στις ΜΚΟ, για να τα προμηθευτούν!
Η πρωτοφανής αυτή κατάσταση αποτυπώνεται σε έγγραφο που απέστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κ. Πρωτογεράκη στο ΚΕΕΛΠΝΟ, αναφορικά με κρούσμα Ηπατίτιδας Α, στο Κέντρο Φιλοξενίας στη Μόρια Λέσβου.
Εκεί αναφέρεται χαρακτηριστικά:
«Η Διεύθυνση Δημοσίαs Υγείας Λέσβου ζήτησε από το υπουργείο Υγείας εμβόλια κατά της ηπατίτιδας Α, για τον εμβολιασμό των επαφών του κρούσματος και την αποφυγή μετάδοσης της νόσου. Ωστόσο σε τηλεφωνική επικοινωνία με το υπουργείο ενημερωθήκαμε ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια. Κατόπιν αυτού η Προϊστάμενη της Δ/νσης επικοινώνησε με τον υπεύθυνο των Γιατρών του Κόσμου στο Κέντρο της Μόριας όπου διαπιστώθηκε ότι δεν γνώριζαν κάτι για το περιστατικό αυτό.
Θεωρούμε ότι η συνεργασία και ο συντονισμός όλων των φορέων υγείας είναι απαραίτητος για την αποτελεσματική αντιμετώπιση περιστατικών που αφορούν και απειλούν τη Δημόσια υγεία και την πρόληψη αυτών.»

  
Πηγή: http://www.iatrikanea.gr

Χωρίς εμβόλια για την ηπατίτιδα Α

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget