Τέσσερα μπαχαρικά που αποδεδειγμένα καταπολεμούν τους πόνους – Δείτε ποιους

Ο πόνος είναι σίγουρα μια δυσάρεστη κατάσταση από την οποία όλοι θέλουμε να απαλλαγούμε το ταχύτερο δυνατό.Όταν πρόκειται ωστόσο για κάτι απλό, όπως ο πονοκέφαλος ή ένας ήπιος στομαχόπονος, πριν αρχίσετε να κατεβάζετε τα παυσίπονα σαν καραμέλες, μάθετε τα αποδεδειγμένα οφέλη από την κατανάλωση τεσσάρων μπαχαρικών και ποιους πόνους αυτά καταπολεμούν.
Κουρκουμάς
Πού βοηθά: Πόνος στο στομάχι, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, κατάθλιψη
Η κουρκουμίνη, η ουσία που περιέχει ο κουρκουμάς, αποτελεί ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες. Έρευνα έδειξε ότι η κουρκουμίνη είναι για την αντιμετώπιση του πόνου εξίσου αποτελεσματική με την ιβουπροφαίνη, βασικό συστατικό πολλών παυσίπονων.
Άλλη μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση κουρκουμίνης μείωσε κατά 50% τα συμπτώματα ασθενών με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, όπως οι συσπάσεις των μυών του εντέρου.
Τέλος, σε πρόσφατη κλινική δοκιμή για την κατάθλιψη, ο κουρκουμάς αποδείχθηκε πολύ πιο αποτελεσματικός από εικονικά φάρμακα για τη μείωση των συμπτωμάτων.
Πώς θα τον χρησιμοποιήσετε: Προσθέστε μισό κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά στη τροφή σας καθημερινά, ειδικά σε λιπαρά γεύματα για καλύτερη απορρόφηση. Μη συνδυάζετε τον κουρκουμά με αντιδιαβητικά φάρμακα, καθώς μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω πτώση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.
Μαύρο πιπέρι
Πού βοηθά: Αρθρίτιδες, πόνος στο στομάχι, πεπτικά προβλήματα
Το μαύρο πιπέρι αποτελεί φάρμακο της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής. Οι πιπεριές είναι πλούσιες σε ενώσεις με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Μελέτη του 2013 έδειξε ότι η πιπερίνη, το ενεργό συστατικό του πιπεριού, αναστέλλει τη φλεγμονή στους χόνδρους και συμβάλλει στην αντιμετώπιση της αρθρίτιδας.
Πώς θα το χρησιμοποιήσετε: Πασπαλίστε άφοβα στα φαγητά σας φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή δοκιμάστε το ως συμπλήρωμα σε κάψουλες. Επειδή η πιπερίνη μπορεί να επιβραδύνει τον μεταβολισμό κάποιων συνταγογραφούμενων φαρμάκων, συζητήστε με το γιατρό σας την ποσότητα που μπορείτε να καταναλώνετε.
Τζίντζερ
Πού βοηθά: Πονοκέφαλοι
Μελέτη του 2014 συμπεριέλαβε 100 άτομα που υπέφεραν από ημικρανίες και υποβλήθηκαν σε θεραπεία είτε με 50 mg σουματριπτάνης, μια ουσία που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της ημικρανίας, ή 250 mg σκόνης τζίντζερ.
Δύο ώρες μετά τη θεραπεία, το 64% των ανθρώπων που έλαβαν τζίντζερ και το 70% εκείνων που έλαβαν το φάρμακο παρουσίασαν κατά 90% μείωση του πόνου.
Πώς θα το χρησιμοποιήσετε: Χρησιμοποιήστε φρέσκο τζίντζερ ή σκόνη στη μαγειρική και θα εκπλαγείτε από τη γεύση που θα πάρουν τα φαγητά σας. Μπορείτε επίσης να πιείτε τσάι τζίντζερ, το οποίο θα φτιάξετε ρίχνοντας βραστό νερό σε 3 λεπτές φέτες φρέσκου τζίντζερ. Αφήστε το 10 λεπτά και προσθέστε λίγο μέλι.
Μην παίρνετε τζίντζερ εάν έχετε πρόβλημα με την πήξη του αίματος ή λαμβάνετε αντιπηκτική αγωγή. Σε υψηλές δόσεις, η πιπερόριζα μπορεί επίσης να προκαλέσει ήπια καούρα, διάρροια και ερεθισμό του στόματος.
Μέντα
Πού βοηθά: Πόνος στο στομάχι, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου
Μελέτη του 2014 έδειξε ότι το έλαιο μέντας συμβάλλει στη θεραπεία για τις κράμπες στο στομάχι και τα συμπτώματα του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου.
Πώς θα τη χρησιμοποιήσετε: Προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη μέντα σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό για 10 λεπτά, σουρώστε και απολαύστε τη μόλις κρυώσει. Μπορείτε να πίνετε το ρόφημα 4-5 φορές την ημέρα ανάμεσα στα γεύματα. Η μέντα πρέπει να αποφεύγεται από άτομα που έχουν προβλήματα με τη χολή τους, όπως η δημιουργία λίθων, καθώς και όσους πάσχουν από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Σε μεγάλες ποσότητες το έλαιο μέντας μπορεί να γίνει τοξικό λόγω της μενθόλης που περιέχει.
  
Πηγή: http://www.iatrikanea.gr

μπαχαρικά

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget