Θανάσης Σκούμας - Ποιο είναι το αντάλλαγμα της συγκάλυψης της υφαρπαγής;

Ιδού η Κυβέρνηση Στασινόπουλου!
Μόλις λάβαμε την απάντηση του κ. Ευστράτιου Ζαφείρη, Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας κ. Ευστράτιου Ζαφείρη σε ερώτηση του τοπικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Η περσινή απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Πανούση, έλεγε ότι ο δρόμος προς την παραλία Νούσα της Θίσβης, είναι κοινόχρηστος.

Η πρόσφατη απάντηση της Υφυπουργού Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, Τζάκρη, που απλά διαβίβασε το έγγραφο 351/11-07-2016 έγγραφο του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας Ευστράτιου Ζαφείρη, λέει ότι αποτελεί δρόμο μόνο για τους ιδιοκτήτες εκτάσεων της ΒΙΠΕ!, "καθώς έχει προκύψει από εκτάσεις που εισέφεραν και πλήρωσαν για αυτόν οι ως άνω ιδιοκτήτες προς τη ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ ΑΕ!, με βάση τις οικείες πράξεις εφαρμογής του Ρυμοτομικού Σχεδίου!". Πρωτοφανής ερμηνεία του ισχύοντος δικαίου, με στόχο το χάρισμα των κοινοχρήστων χώρων στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Η εισφορά σε γη, αποτελεί διάθεση γης για τη δημιουργία κοινοχρήστων δρόμων, είτε αφορά σε οικισμούς, είτε σε ΒΕΠΕ (κατ' άρθρο 7 ν. 2545/1997), σύμφωνα με το άρθρο 24Συντάγματος, που αφορά την οργανωμένη δόμηση κλπ. (Σχετικές για το θέμα, η γνωμοδότηση Μάριου Χαϊνταρλή του 2004, η απάντηση Υπουργού Πανούση του 2015, η με αριθμό 6/2016 διαμεσολάβηση της συμπαραστάτη του δημότη Δήμου Θηβαίων, καθώς και οι εγκύκλιοι του Υπουργείου ΥΠΕΚΑ).
Πάντως, αναμένουμε τις απαντήσεις και των λοιπών ερωτώμενων υπουργών, αλλά από την παραπάνω απάντηση διαγράφεται η κατεύθυνση της κυβέρνησης να υιοθετεί την αυθαιρεσία υπέρ του Στασινόπουλου. Η κοινοχρησία (κοινή τοις πάσι) που προκύπτει από το άρθρο 24 του Συντάγματος (και το άρθρο 7 του ν. 2545/1997, με βάση το οποίο ρυμοτομήθηκε η βιομηχανική περιοχή), δεν έχει καμία σημασία για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που ανενδοίαστα υιοθετεί τις πράξεις υφαρπαγής του κοινόχρηστου δρόμου από τον όμιλο Στασινόπουλου.
Η κυβέρνηση δίνει πλέον γη και ύδωρ, στις ιδιωτικές εταιρείες του Στασινόπουλου, έχοντας αποδεχθεί πλήρως την καταλήστευση των κοινοχρήστων δημοσίων χώρων της περιοχής για να ικανοποιήσει το ιδιωτικό συμφέρον. Είναι εμφανείς πλέον, οι τεράστιες ευθύνες των αιρετών αρχών (κυβέρνησης, περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και Δήμου Θηβαίων), στην αποστέρηση κοινόχρηστων πραγμάτων από τους πολίτες για να χαριστούν παράνομα στους ιδιώτες.

Θανάσης Σκούμας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget