Αποκαλυπτήρια της Προτομής του αείμνηστου Δημάρχου Θηβαίων –Δικηγόρου Ιωάννη Ν. Κτιστάκι (1894-1976)

 Με μία σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκαν, την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αείμνηστου Δημάρχου Θηβαίων Ιωάννη Ν. Κτιστάκι, παρουσία πολιτικών, πολιτειακών και θρησκευτικών αρχών, συγγενών και φίλων του αείμνηστου δημάρχου και της οικογένειάς του καθώς και πλήθους δημοτών.
Η τελετή ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Περγάμου κ.κ. Ιωάννης και Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος .
Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια και χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπυρίδωνα Νικολάου, τον εγγονό του αειμνήστου Δημάρχου κ. Ιωάννη Κτιστάκι και από τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες.
Ο Δήμαρχος Θηβαίων στην ομιλία του μίλησε για τη ζωή και την προσφορά του Ιωάννη Κτιστάκι στην πόλη των Θηβών, αναφέροντας τα σημαντικότερα έργα του τόσο από πολιτική όσο και από κοινωνική όψη , που οι δημότες απολαμβάνουν μέχρι σήμερα.
Την προτομή του αείμνηστου Δημάρχου Θηβαίων, που βρίσκεται στην πλατεία επί της οδού Ποτνίων στο Τάχι Θηβών, φιλοτέχνησε ο γλύπτη Πραξιτέλης Τζανουλίνο και τη δαπάνη ανέγερσης ανέβαλε η οικογένεια Κτιστάκι. Το Δημοτικό Συμβούλιο Δ. Θ. με την υπ' αρ. 381/2014 απόφασή του ενέκρινε την τοποθέτηση της προτομής τιμής ένεκεν στο έργο και την προσφορά του στην πόλη.


 Λίγα λόγια για τον Ιωάννη Ν. Κτιστάκι:
Διετέλεσε Δήμαρχος Θηβαίων από το 1934 έως το 1942. Ήταν επιφανής Θηβαίος, με έντονη παρουσία στα πολιτικά και πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και επιτυχημένος δικηγόρος. Παρά την οικονομική δυσπραγία, στα δύσκολα χρόνια της θητείας του κατάφερε να υλοποιήσει έργα αξιόλογα για τον τόπο. Μερικά από αυτά που τον καθιέρωσαν ως έναν επιτυχημένο Δήμαρχο ήταν η κατασκευή της Δημοτικής Αγοράς, η δημιουργία Δημοτικού Σφαγείου, η κατασκευή δεξαμενών πόσιμου νερού στις περιοχές Κολωνάκι, ?γιοι Θεόδωροι και Πυρίου, ο καθαρισμός του υδραγωγείου προς τον Κιθαιρώνα, η διαμόρφωση της οδού Πινδάρου, του Πούρου, η αναμόρφωση της Δημοτικής Φιλαρμονικής, η ίδρυση Δημοτικού Ιατρείου, η χορηγία συσσιτίων σε άπορους. Πρωτοστάτησε επίσης στους αγώνες για την ίδρυση του Πρωτοδικείου Θηβών, το οποίο άρχισε να λειτουργεί επί των ημερών του.


Αποκαλυπτήρια Προτομής

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget