Θήβα - Νέο κρούσμα ελονοσίας - νοσηλεύεται στη Λιβαδειά

Νέο κρούσμα ελονοσίας διαπιστώθηκε στη Θήβα το οποίο ωστόσο παραπέμφθηκε το βράδυ του Σαββάτου 11 Σεπτεμβρίου στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς όπου και νοσηλεύεται μέχρι σήμερα σε μονόκλινο δωμάτιο του 2ου ορόφου. Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για άνδρα, αλλοδαπό μετανάστη, πακιστανικής καταγωγής, 32 χρόνων, ανασφάλιστο.
Η σχετική διάγνωση έγινε από την αιματολόγο του νοσοκομείου μετά τη διενέργεια των απαιτούμενων αιματολογικών εξετάσεων.
Ο Ασθενής μέχρι και σήμερα λαμβάνει την αναγκαία θεραπεία και βρίσκεται σε καλή κατάσταση ενώ έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα πρόληψης από το νοσοκομείο.
Από την πρώτη στιγμή έχει ενημερωθεί σχετικά το ΚΕΕΛΠΝΟ στο οποίο έχουν αποσταλεί και νέα δείγματα αίματος για περαιτέρω διερεύνηση.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το κρούσμα έχει χαρακτηριστεί εισαγόμενο πράγμα που σημαίνει ότι ο ασθενής δεν έχει νοσήσει στη χώρα μας.
Σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ στη Στερεά Ελλάδα έχουν καταγραφεί 12 κρούσματα ελονοσίας, 9 στη Βοιωτία, 2 στην Εύβοια και 1 στην Φθιώτιδα.

Θήβα - ελονοσία

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget