Αμεση η επέμβαση της Π.Υ. Θηβών στο Μοσχοπόδι Θηβών- 3 οι εστίες φωτιάς

O Δήμος Θηβαίων ενημερώνει του δημότες του ότι, τις πρώτες πρωινές ώρες (γύρω στις 05:10) της Τετάρτης 21 Σεπτεμβρίου 2016 , ξέσπασαν τρεις (3) εστίες φωτιάς στην περιοχή του δάσους του Μοσχοποδίου, οι οποίες ευτυχώς τέθηκαν υπό πλήρη έλεγχο άμεσα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Θηβών, που έσπευσε στα σημεία .
 Οι φωτιές έγιναν αντιληπτές από περιπατητές συμπολίτες μας, οι οποίοι και ειδοποίησαν την Πυροσβεστική. Τα σημεία από όπου ξεκίνησαν οι φωτιές είναι εύκολα προσβάσιμα σε πεζούς και οχήματα και το γεγονός των τριών ταυτόχρονων εστιών εγείρει υποψίες για πρόκληση πυρκαγιάς από πρόθεση.
 Υπενθυμίζουμε ότι η αντιπυρική περίοδος λήγει στις 31/10/2016 και εφιστούμε την προσοχή προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου να διαφυλάξουμε ακέραιους τους δασικούς μας πνεύμονες καθώς και τα αλσύλλια, εντός και πέριξ των πόλεων και των χωριών μας.
 Οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων και οικοπέδων πλησίον δασικών εκτάσεων (Μοσχοποδίου , Κιθαιρώνα, Αγ. Τριάδος κλπ), θα πρέπει να μεριμνούν για τον καθαρισμό-αποψίλωση της βλάστησης και τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας προς την πλευρά του δάσους, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.
 Θυμίζουμε, επίσης, ότι κατά την αντιπυρική περίοδο η καύση σιτοκαλαμιών & άλλων γεωργικών υπολειμμάτων επιτρέπεται μόνο μετά από ειδική άδεια που εκδίδεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αφού ληφθούν αυστηρά συγκεκριμένα μέτρα.
 Το δάσος είναι φυσικό αγαθό ανυπολόγιστης αξίας για τον άνθρωπο. Η πρόληψη είναι το πρώτο βήμα για την προστασία του και μας αφορά όλους.
 Ο Δήμος Θηβαίων συγχαίρει τους συμπολίτες μας ( οι οποίοι δεν επιθυμούν τη γνωστοποίηση των ονομάτων του) που ειδοποίησαν έγκαιρα την Πυροσβεστική, συμβάλλοντας στον άμεσο περιορισμό τους. Ευχαριστεί επίσης της Πυροσβεστική Υπηρεσία Θηβών για την άμεση ανταπόκριση -επέμβαση.

Π.Υ. Θηβών

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget