O SSM (Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός) κλειδώνει τους στόχους μείωσης των κόκκινων δανείων για κάθε τράπεζα χωριστά

Μέσα στον μήνα ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM) της ΕΚΤ του οποίους προΐσταται η Ντανιέλ Νουί αναμένεται να κλειδώσει τους στόχους μείωσης των «κόκκινων δανείων» για κάθε τράπεζα χωριστά σε ετήσια βάση από τώρα και έως και τα τέλη του 2019. Έτσι, η μία μετά την άλλη οι ελληνικές συστημικές τράπεζες παίρνουν τα μέτρα τους και λαμβάνουν αποφάσεις.
 Ήδη στελεχώνονται και ενδυναμώνονται τα τμήματα διαχείρισης των κόκκινων δανείων σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα, καθώς είναι αυτά που θα πρέπει να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.
 Άλλωστε οι στόχοι που θα θέσει ο SSM θα είναι ιδιαίτερα αυστηροί και η παρακολούθησή τους θα γίνεται σε τριμηνιαία βάση. Είναι ενδεικτικό ότι στο σύνολο των ελληνικού τραπεζικού συστήματος ο γενικός στόχος που έχει τεθεί ήδη από τον SSM είναι η μείωση των κόκκινων δανείων κατά 40% έως τα τέλη του 2019.
 Αυτό σημαίνει πως από τα 110 δισ. ευρώ που είναι τα κόκκινα δάνεια σήμερα, θα πρέπει να περιοριστούν στα 60 δισ. ευρώ σε τρία χρόνια. Πώς θα προέλθει η μείωση αυτή; Κατά 35% – 40% από ρυθμίσεις και πληρωμές των δανειοληπτών, κατά 30% από διαγραφές, κατά 20% από πωλήσεις δανείων και κατά 10% από ρευστοποιήσεις ακινήτων.
 Η πρώτη μεγάλη αξιολόγηση των επιδόσεων των τραπεζών θα γίνει από τον SSM στα τέλη του 2017. Εαν δεν επιτευχθούν οι στόχοι η ΕΚΤ θα επιβάλει τις δικές της πολιτικές.

CNN Greece

Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget