ΟΑΕΕ: Διαγραφή οφειλών με μείωση σύνταξης

Σχέδιο «παγώματος» των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών εξετάζει η κυβέρνηση, το οποίο θα περιλαμβάνει ανάλογη μείωση των μελλοντικών συντάξεων για τους οφειλέτες ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ. Το σχέδιο αυτό έχει διπλό στόχο. Αφενός να ανακουφίσει τους ασφαλισμένους από την αποπληρωμή, πέρα των τρεχουσών, και προηγούμενων οφειλών, και αφετέρου να τονώσει τα έσοδα του ΟΑΕΕ, αφού αναμένεται αύξηση στις εμπρόθεσμες πληρωμές εισφορών.
 Τι θα ισχύσει
 Το κεφάλαιο θα επιβαρύνεται με επιτόκιο 1%-1,5%, ενώ ο ασφαλισμένος θα πρέπει να καταβάλλει εμπρόθεσμα τις τρέχουσες εισφορές του.
 Ο χρόνος ασφάλισης που αντιστοιχεί στην κεφαλαιοποιημένη οφειλή θα μπορεί να διαγράφεται από τον ασφαλιστικό χρόνο. Ουσιαστικά αυτό σημαίνει, σύμφωνα με την Καθημερινή, λιγότερα χρόνια ασφάλισης και, συνεπώς, μειωμένη σύνταξη.
 Η πρόταση που θα τεθεί προς συζήτηση με την τρόικα προβλέπει την κεφαλαιοποίηση όλων των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ που δημιουργήθηκαν στα χρόνια της κρίσης.
 Πρόταση ΕΣΕΕ – ΓΣΕΒΕΕ
 Την εν λόγω πρόταση κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ), με τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών να την επεξεργάζονται, με στόχο να κατατεθεί στους εκπροσώπους των δανειστών με την έναρξη της φθινοπωρινής διαπραγμάτευσης.
 Η κυβέρνηση αναζητεί επειγόντως τρόπο να τονώσει τα έσοδα του ΟΑΕΕ. Η κατάσταση στον Οργανισμό κρίνεται άκρως ανησυχητική καθώς από τους 701.148 ασφαλισμένους του, οι 538.087 είναι είτε οφειλέτες (296.720 άτομα) είτε έχουν κάνει διακοπή και οφείλουν εισφορές στο Ταμείο (241.367 άτομα), με τα ληξιπρόθεσμα χρέη να αγγίζουν πλέον τα 12 δισ. ευρώ.

dealnews

μείωση σύνταξης

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget