δελτίο τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς

Πόσο επίκαιρη γίνεται τελικά η φράση του Μενέλαου Λουντέμη ( “ Ειπώθηκαν ψέμματα που ντράπηκαν και τα ίδια , μια και δεν ντρέπονταν τα στόματα που τα ' λεγαν ”) με το οποίο κλείναμε το προηγούμενο δελτίο τύπου μας (31/08/2016 )... Δυστυχώς , η Δημοτική αρχή Λιβαδειάς , αντί να κοιτάξει να αφήσει κατά μέρος τις επικοινωνιακού τύπου προσεγγίσεις του προβλήματος (του τομέα καθαριότητας ) και να εκτελέσει άμεσα τις οδηγίες του επιθεωρητή ΣΕΠΕ και τα όσα ο νόμος απαιτεί , επιλέγει για μία ακόμη φορά επικοινωνιακά παιχνίδια ,  τακτική η οποία δεν δίνει  λύση στο ζήτημα.
Όχι μόνο δεν ενημερώνει τους πολίτες και δεν αποκαθιστά καμία αλήθεια όπως διατείνεται στο δελτίο τύπου την 01/09/2016 που εξέδωσε , αλλά αντίθετα – θέλουμε να πιστεύουμε όχι  σκοπίμως  – την παραποιεί. Εξηγούμεθα : στο δελτίο τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς την 29/07/2016 ( αρ. πρωτ: 29 ) αναφέρουμε τα εξής: «Γιατί , μετά από πολλές συζητήσεις με τη δημοτική αρχή και την ίδια την κ. Δήμαρχο , η οποία αναγνώρισε ότι οι συνθήκες είναι άθλιες και επικίνδυνες για την υγεία των συναδέλφων , η δημοτική αρχή κωλυσιεργεί ακόμα;
Γιατί αφού μετά από προσπάθειες ενός και πλέον έτους από την πλευρά του Συλλόγου μας , επιτέλους πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός για την απολύμανση του χώρου , οι εργασίες δεν εκτελούνται; Πότε έχει σκοπό η δημοτική αρχή να προβεί στην εκτέλεση των ενεργειών που απαιτούνται , αν όχι τώρα που οι συνθήκες λόγω και των καιρικών φαινομένων είναι ακραία επικίνδυνες για την υγεία αλλά ακόμη και για την ζωή των συναδέλφων μας; Τι περιμένει , να θρηνήσουμε θύματα; Γιατί δεν προβαίνει άμεσα στη μέριμνα για τη διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών τουλάχιστον για την απολύμανση του χώρου, όπως και ο ίδιος ο ανάδοχος του έργου με επίσημο έγγραφό του ( από 18/7/2016 ) συστήνει;
Γιατί τόσο καιρό η δημοτική αρχή , παρόλο που έχουμε θίξει επανειλημμένα το θέμα δεν έχει φροντίσει να υπάρχει – ως οφείλει εκ του νόμου – γιατρός εργασίας στο Δήμο;»
Τους εργαζόμενους τους εκπροσωπεί ο Σύλλογός τους ο οποίος ομόφωνα κατέγραψε τις θέσεις του και ουδέποτε ζήτησε να πραγματοποιηθεί η απολύμανση σε μεταγενέστερο χρόνο. Το αντίθετο μάλιστα , όπως αντιλαμβάνεται κανείς με βάση τις ημερομηνίες και τα γραπτά κείμενα!!
Επίσης , δεν λέει τίποτα για την «ταμπακιέρα»: Ο επιθεωρητής από το ΣΕΠΕ Βοιωτίας – Φωκίδας , από το Τμήμα Ασφάλειας και Υγείας ,  έκρινε ή όχι το κτίριο ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ; Συνέστησε ή όχι να μεταφερθούν άμεσα οι εργαζόμενοι  σε εγκαταστάσεις όπου θα πληρούνται οι προδιαγραφές ασφαλείας και υγείας των χώρων εργασίας , όπως προβλέπει ο νόμος ; Διαπίστωσε  ή όχι την έλλειψη γιατρού εργασίας και έδωσε προθεσμία συμμόρφωσης στη Δημοτική αρχή ως προς την πρόσληψη γιατρού εργασίας ( όπως προβλέπεται από το νόμο ) δέκα ( 10 ) ημερών;
Εμείς παραθέτουμε γεγονότα με στοιχεία , δεν προσπαθούμε να δημιουργήσουμε λάθος εντυπώσεις όπως πράττουν άλλοι.
Να ενημερώσουμε την     Δημοτική αρχή ότι δεν περιποιεί τιμή για αυτήν ότι στα δύο χρόνια της έχει κάνει  δύο φορές όπως λέει πρόσκληση ενδιαφέροντος για πρόσληψη γιατρού εργασίας , διότι αφενός μεν το πρόβλημα το ήξερε από την πρώτη μέρα , αφετέρου δε  , δεν το έλυσε ,ως όφειλε! Είναι έκθετη λοιπόν και απέναντι στο νόμο!
 Τέλος , όσο αφορά την ωμή προσπάθεια παρέμβασης στα εσωτερικά του Συλλόγου μας ότι δήθεν δεν απαίτησαν οι εργαζόμενοι τη διαμόρφωση του χώρου μέχρι τώρα σύμφωνα με τις νόμιμες προδιαγραφές ( όπως ψευδώς ισχυρίζεται στο δελτίο τύπου ) έχουμε να της πούμε τα εξής:
Α)Την καλωσορίζουμε στην παραδοχή του δικαίου των απαιτήσεων του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς και την παραδοχή του μη νόμιμου του χώρου που μέχρι σήμερα στεγάζονταν οι υπηρεσίες καθαριότητας.
Β) Όχι μόνο είναι αναληθές ότι οι εργαζόμενοι ( ο Σύλλογος ) δεν είχαν απαιτήσει μέχρι τώρα τις κατάλληλες και νόμιμες συνθήκες  για το χώρο των πρώην Σφαγείων , αλλά αντίθετα είχαν κάνει πολλές παραστάσεις διαμαρτυρίας και στην προηγούμενη Δημοτική αρχή  και είχαν κοινοποιήσει το πρόβλημα , ζητώντας έντονα τη λύση του.
Γ) Να θυμίσουμε ότι η Δημοτική αρχή είναι στην διοίκηση του Δήμου Λεβαδέων εδώ και δύο χρόνια! Από 01/09/2014!!Άρα της προκαλεί εξίσου εντύπωση το γεγονός περί της δήθεν μη απαίτησης του Συλλόγου μας για τη διαμόρφωση του χώρου  των πρώην σφαγείων σύμφωνα με τις νόμιμες προδιαγραφές ;
Αρκετά! Ας μην προσπαθούν κάποιοι να ρίξουν λάσπη στον ανεμιστήρα. Ως Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς(τουλάχιστον για το διάστημα που έχουμε εμείς την τιμή να είμαστε στη διοίκηση του Συλλόγου) ,έχουμε αποδείξει και αποδεικνύουμε καθημερινά ότι είμαστε πιστοί και αμετακίνητοι στις αρχές και τις αξίες μας. Υπηρετούμε την αλήθεια , διεκδικούμε πάντα το δίκαιο των συναδέλφων μας ,ζητάμε αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους  ,  αγωνιζόμαστε πάντα ( όπως και όλοι οι συνάδελφοί μας ) για την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας , πολλές φορές με αυταπάρνηση και αυτοθυσία!!!
Και όλα αυτά ανεξαρτήτως και ανεξαιρέτως πολιτικών προϊσταμένων οι οποίοι είναι περαστικοί από τη θέση αυτή.
Ως εκ τούτου, και επιφυλασσόμενοι παντός νόμιμου δικαιώματός μας , καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αφήσει κατά μέρος  τις επικοινωνιακού τύπου προσεγγίσεις του προβλήματος και να εκτελέσει άμεσα τις οδηγίες του επιθεωρητή και τα όσα ο νόμος απαιτεί. Έχει ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος....
Είμαστε όπως πάντα στη διάθεση της Δημοτικής Αρχής αλλά και όλων των πλευρών του Δημοτικού Συμβουλίου για οποιαδήποτε ενημέρωση και συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων των συναδέλφων μας εργαζομένων.

ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Ο ΟΡΓ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                       ΜΑΝΟΥΣΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget