Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς – δελτία τύπου

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς και όλα τα μέλη του , εκφράζουμε τα βαθιά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς την οικογένεια , τους συγγενείς και τους οικείους του ,για το  χαμό του εργαζόμενου οδηγού, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της εργασίας του στο έργο που εκτελείται στον οικισμό της Κορώνειας , για το Δήμο Λεβαδέων.
Η τραγική αυτή απώλεια έρχεται σε ένα χρονικό σημείο που οι εργαζόμενοι στο Δήμο Λεβαδέων και το συλλογικό τους όργανο μάχονται για καλύτερες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία τους και έρχεται να προστεθεί σε ένα μακρύ κατάλογο αθώων θυμάτων ανά την επικράτεια , που «έφυγαν» την ώρα του καθήκοντος. Θα μπορούσε να είναι κάποιος από εμάς , είναι κάποιος από εμάς!! Φτάνει πια!! Εμείς δεν διαχωρίζουμε εργαζόμενους σε ιδιωτικούς ή δημόσιους , καλούς ή κακούς , πατρίκιους ή πληβείους…ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ.
Υ.γ: Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς έχει έγκαιρα κρούσει των κώδωνα του κινδύνου και είχε τοποθετηθεί και προειδοποιήσει με την από 11/04/2016 ανακοίνωσή του ( την οποία σας επισυνάπτουμε )  για κίνδυνο εργατικών ατυχημάτων και τα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν για να μην θρηνήσουμε θύματα ανάμεσα στους συναδέλφους μας…Δυστυχώς οι αρμόδιοι κωφεύουν ή αργούν χαρακτηριστικά και μόνο από τύχη δεν έχουμε χειρότερα στους χώρους εργασίας μας. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του…..
 -----------------  -----------------  ----------------------- --------------  ----------------- ------------
Με αφορμή το νέο εργατικό ατυχήμα που συνέβη σε συμβασιούχο εργάτη καθαριότητας στο Δήμο Κέρκυρας , ένα ακόμα εργατικό ατύχημα στην σειρά των πολλών ατυχημάτων των εργαζόμενων καθαριότητας στην Τοπική αυτοδιοίκηση (πολλά από αυτά θανατηφόρα)  , ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς καλεί τις Δημοτικές Αρχές Λεβαδέων και Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας να κάνουν  χρήση του άρθρου 7 του ν. 4368/2016 που προβλέπει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και ΙΔΑΧ σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα όπως η καθαριότητα και να σταματήσουν τον όποιο  προγραμματισμό   ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας σε διάφορες  Δημοτικές Ενότητες των Δήμων τους.
Ο Σύλλογος μας έχει επανειλημμένα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τα ελάχιστα μέσα ατομικά προστασίας (ΜΑΠ) ,τον ανύπαρκτο εμβολιασμό ,τις ανύπαρκτες προληπτικές εξετάσεις , την ανύπαρκτη εκπαίδευση ,την υπερ-εντατικοποίηση και τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που αναγκάζονται να εργάζονται συνάδελφοί μας.
Φτάνει πια! Τι περιμένουν οι Δημοτικές αρχές για να πράξουν τα αυτονόητα; Να θρηνήσουμε θύματα; Καλούμε τις Δημοτικές Αρχές  να προχωρήσουν σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και βελτίωση των συνθηκών εργασίας με την χορηγία των Μέσων Ατομικής Προστασίας και την καθιέρωση προληπτικής ιατρικής, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες εργατικού ατυχήματος. Είναι απαραίτητη η στελέχωση των υπηρεσιών με μόνιμο σωστά εκπαιδευμένο προσωπικό και όχι με εναλλαγή προσωπικού με ελαστικές σχέσεις εργασίας (2μηνα,8μηνα,κοινωφελή εργασία ΟΑΕΔ κ.τ.λ.) και η τήρηση της νομοθεσίας σχετικά με τους κανόνες ασφαλείας και την συντήρηση του εξοπλισμού της υπηρεσίας (αυτοκίνητα,  κ.τ.λ.) για μια αποδοτική υπηρεσία όπως έχουν ανάγκη οι Δήμοι μας.
 Υ.Γ: Ελπίζουμε οι κ.κ. Δήμαρχοι Λεβαδέων και Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας να μην «ζήλεψαν» το νεοφιλελεύθερο μοντέλο που επιχειρεί να εδραιώσει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ διαλύοντας τις υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου και αναθέτοντας τη λειτουργία του σε ιδιωτικές εταιρίες, τώρα της φύλαξης και σε εξέλιξη είναι της οδοσάρωσης της υπηρεσίας καθαριότητας ενώ έχουν προηγηθεί αποφάσεις για την εκχώρηση του ηλεκτροφωτισμού της πόλης και της σίτισης των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς , το οποίο καταγγέλλουμε και αναμένουμε και από αυτούς να το κάνουν άμεσα ΚΑΙ στην επόμενη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ.

ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                        ΚΑΡΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget