Υπόμνημα προς τον Πρωθυπουργό απο το Επιμελητήριο Βοιωτίας για τα πνευματικά δικαιώματα

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
 Το Επιμελητηριο Βοιωτίας, ως θεσμικός εκπρόσωπος της τοπικής επιχειρηματικής μας κοινότητας, επιθυμεί να σας εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια του για τις διαφαινόμενες δυσμενείς εξελίξεις επί του νομοσχεδίου των πνευματικών δικαιωμάτων και να σας ζητήσει την προσωπική σας παρέμβαση.
 Όπως ορθά επισημαίνουν οι εκπρόσωποι του επιμελητηριακού και του επιχειρηματικού κόσμου, με το υπ’ αριθμόν 3080/20-9-2016 κοινό έγγραφο της ΚΕΕΕ, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ, η σκανδαλώδης τροποποίηση του νομοσχεδίου για τη συλλογική διαχείριση υπέρ της ΑΕΠΙ Α.Ε. προκαλεί αγανάκτηση, τόσο στους ανθρώπους, που εμπλέκονται στο επιχειρείν, όσο και σε αυτούς, που παράγουν πολιτισμό στην χώρα μας.
 Η εφαρμογή του Ν. 2121/1993  διαμόρφωσε μια εξαιρετικά θλιβερή κατάσταση στην  επιχειρηματικότητα της χώρας μας. Η πραγματικότητα αυτή της εφαρμογής του, οι  πιέσεις όλων και ο δημόσιος  διάλογος  οδήγησαν στο σχέδιο νόμου, που τέθηκε σε διαβούλευση και βρήκε σύμφωνη όλη την επιμελητηριακή κοινότητα, η οποία όχι μόνο συμμετείχε ενεργά στη διαμόρφωση του τελικού κειμένου αλλά απένειμε και τα εύσημα  στην κυβέρνησή σας για την πολιτική πρωτοβουλία, που ανέλαβε και που οδήγησε στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου.
 Δυστυχώς όμως, πληροφορούμαστε, ότι το νομοσχέδιο για τη συλλογική διαχείριση τροποποιείται εις βάρος των χιλιάδων επαγγελματιών και η ΑΕΠΙ ευνοείται σκανδαλωδώς από το νέο καθεστώς.
 Συγκεκριμένα φαίνεται, ότι η ΑΕΠΙ θα πάψει να λειτουργεί, ως Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης αλλά θα λειτουργεί υπό ένα ειδικό προνομιακό καθεστώς, ως «Ανεξάρτητη Οικονομική Οντότητα με δεσπόζουσα θέση». Επίσης καταργείται η διαδικασία συναπόφασης αμοιβολογίων ενώ περιορίζεται και ο έλεγχος στην οικονομική της διαχείριση.
 Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
 Κάνουμε έκκληση να παρέμβετε άμεσα προκειμένου τα συγκεκριμένα άρθρα 22, 45, 46 και 3, 53, 56 να παραμείνουν, ως έχουν στο πρώτο σχέδιο νόμου, μέχρι τη λήξη της δημόσιας διαβούλευσης στις 22/1/2016, συμβάλλοντας έτσι στο να υπάρξει δικαιοσύνη, αμοιβαιότητα, συνεργασία και να απεγκλωβιστούν τα πινάκια των δικαστηρίων από χιλιάδες υποθέσεις, όπως επιθυμεί η συντριπτική πλειοψηφία τους, χρήστες και δημιουργοί, ούτως ώστε ο νέος νόμος να λειτουργήσει προς όφελος του πολιτισμού της χώρας μας και όχι μιας ιδιωτικής Α.Ε. και μιας συγκεκριμένης οικογένειας.
 Το Επιμελητήριο Βοιωτίας είναι στη διάθεση σας, για κάθε διευκρίνιση και συνεργασία.

Με τιμή
 Ο Πρόεδρος
 Παναγιώτης Αγνιάδης


Επιμελητήριο Βοιωτίας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget