Το χέρι του Τσίπρα !!!!

Με αφορμή τη συζήτηση για την άρνηση του μαθητή σχολείου στην Αστόρια να δώσει το χέρι του στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, θα ήθελα να γράψω μερικές σκέψεις.
Επειδή βλέπω πως πολλοί διαλέγουν «στρατόπεδο», θέλω να πω πως από την εποχή του Ηράκλειτου ξέρουμε πως τα πράγματα δεν είναι άσπρο ή μαύρο, καλό ή κακό.
Είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να δώσει ή να μην δώσει το χέρι του σε κάποιον.
Είναι ακόμα μεγαλύτερο δικαίωμα ενός νέου ανθρώπου να αμφισβητεί τους πάντες και τα πάντα. Για την ακρίβεια, είναι χρέος του.
Ναι, ακόμα και τον πρωθυπουργό της χώρας στην οποία ζει ή από την οποία κατάγεται.
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν πάντα 42 χρονών. Ήταν κι αυτός κάποτε στην ηλικία του μαθητή από την Αστόρια, και μπορεί να έκανε το ίδιο ή κάτι ανάλογο.
Βέβαια, είναι αλήθεια πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας ευγενικός άνθρωπος· όσο βέβαια μπορεί να είναι ευγενικός ένας πολιτικός· οι πολιτικοί είναι -ή αναγκάζονται να γίνουν- αηδιαστικοί κάποιες φορές.
Δεν είναι για ευγένειες η πολιτική.
Ίσως να με ενοχλούσε η ενέργεια του μαθητή -σε κάθε περίπτωση, θα σεβόμουν την επιλογή του-, αν ο Αλέξης Τσίπρας είχε σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.
Δεν το έκανε.
Το «αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στον πρωθυπουργό της χώρας» θα είχε νόημα, αν ο Αλέξης Τσίπρας είχε τιμήσει το αξίωμά του, τα λόγια του, όπως και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
Δεν το έκανε.
Οπότε, ποιος πρωθυπουργός, ποιας χώρας;
Μια ακόμα μαριονέτα στο προτεκτοράτο, μέχρι την επόμενη μαριονέτα στο προτεκτοράτο. Ένας πρωθυπουργός οφείλει να φέρεται σαν πρωθυπουργός.
Και τότε δικαιούται τον σεβασμό όλων.
Βέβαια, δεν ξέρω ποια ήταν η πρόθεση του μαθητή.
Μπορεί να ήταν συνειδητή ενέργεια, μπορεί να είναι βλαμμένος, μπορεί να είχε βάλει στοίχημα με τους φίλους του «θα αφήσω τον Τσίπρα με το χέρι να κρέμεται».
Υποθέτω πως όλοι θυμόμαστε πως είναι να είσαι μαθητής.
Μια φίλη μου -που είναι κούκλα- είχε βάλει στοίχημα με τις συμμαθήτριές της πως θα πάει στο διάλειμμα να φιλήσει τον καθηγητή τους.
Και πήγε!
Κέρδισε το στοίχημα, κέρδισε και την αποβολή από το σχολείο.
Γι’ αυτό λοιπόν, χαλαρώστε, κι αφήστε τα παιδιά να εκφραστούν ελεύθερα.
Μετά θα μπουν κι αυτά στην κρεατομηχανή της ελεύθερης αγοράς και θα δίνουν όχι μόνο το χέρι τους αλλά και το μυαλό τους και τη ζωή τους την ίδια στο κάθε σίχαμα.
  

άρνηση μαθητή Αστόρια

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget