Γιώργος Μουζάλας - 1.000 μετανάστες θα μεταφερθούν σε χώρο εργοστασίου στη Θήβα

Περίπου 1.000 μετανάστες θα μεταφερθούν σε χώρο εργοστασίου στη Θήβα το επόμενο χρονικό διάστημα. Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας έχει γνωστοποιήσει στο δήμο Θηβαίων την πρόθεση της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει ως χώρο φιλοξενίας προσφύγων το πρώην κλωστήριο Σαγίρογλου, στη θέση Χαραϊντίνη πλησίον του Στρατοπέδου Θηβών.

 Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Μουζάλας σε σημερινή του συνέντευξη δήλωσε μεταξύ αλλων:
 Σε σημερινή του συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αναφέρθηκε στο θέμα που έχει προκύψει με τη μεταφορά 2.000 μεταναστών στην Κρήτη και μάλιστα συνέκρινε την κατάσταση με αυτή που θα δημιουργηθεί στη Θήβα. Ο κ. Μουζάλας επεσήμανε ότι στο πλαίσιο μεταφοράς και «μοιράσματος» των προσφύγων στη χώρα, η Κρήτη θα πάρει το κομμάτι που της ανήκει. «Όσο κι αν δεν σας ακούγεται καλό», είπε, «οι 2.000 πρόσφυγες σε όλη την Κρήτη είναι ένα πολύ ευνοϊκό νούμερο αν σκεφτούμε ότι μόνο η Θήβα θα πάρει 1000».
 Μάλιστα στην ίδια συνέντευξη (στο zarpanews) ερωτηθείς για την φράση που του αποδόθηκε σχετικά με το ότι «Η Κρήτη δεν είναι καμία εκλεκτή φυλή» δήλωσε: «Ποτέ δεν είπα τέτοιο πράγμα. Για όνομα του Θεού, αυτά δεν ανέχονται σε μία σοβαρή συζήτηση. Αυτό που είπα εν τη ρύμη του λόγου ήταν ότι δεν γίνεται να μην πάρει η Κρήτη και να πάρει η Ελλάδα, εννοώντας την κεντρική Ελλάδα». Όσον αφορά στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Ηράκλειο παρουσία του Υπουργού, του Περιφερειάρχη και των τεσσάρων Δημάρχων, ο κ. Μουζάλας είπε: «Ζήτησα από τους δημάρχους να βρουν χώρους για να φιλοξενήσουν αυτούς τους ανθρώπους, να μην δημιουργηθούν γκέτο και να είναι λιγότεροι από 500. Από την μεριά τους οι δήμαρχοι ζήτησαν κάποιους όρους τους οποίους δέχτηκα: να είναι μόνο οικογένειες, να είναι ομοιογενής ο πληθυσμός και σχετικά με την θρησκευτικότητα, να μην υπάρχουν σε ένα camp σκληροί Σουνίτες με σκληρούς Σιίτες που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα». Οι προτάσεις των δήμων θα συζητηθούν σε νέα σύσκεψη υπό τον υπουργό που θα γίνει στις 20 Σεπτεμβρίου.
 Πάντως όσον αφορά τη Θήβα, όπως έχει ήδη αποκαλύψει το protothema.gr, μαζί με την Αθήνα είναι τα πρώτα μέρη στα οποία νομιμοποιήθηκαν τζαμιά.

Γιώργος Μουζάλας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget