Επιστολή Δημάρχου Θηβαίων στον Υπουργό Εσωτερικών σχετικά με την παραβατικότητα των ΡΟΜΑ

Επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη απέστειλε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου προκειμένου να του εκθέσει το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, που δεν είναι άλλο από την παραβατικότητα των κατοίκων του οικισμού ΡΟΜΑ, ζητώντας του την αρωγή και τη συνδρομή του στις πολλές και επίπονες προσπάθειες που καταβάλει η Δημοτική Αρχή αλλά και δια ζώσης συνάντηση για να βρεθεί η πιο ενδεδειγμένη λύση.
 Ο κ. Δήμαρχος στην επιστολή του δίνει μία πλήρη καταγραφή της κατάστασης που επικρατεί στον εν λόγω καταυλισμό, τον οποίο χαρακτηρίζει πολεοδομικά αυθαίρετο, θεωρώντας ότι έπαψε, με την πάροδο 12 ετών, να ισχύει ο χαρακτηρισμός του προσωρινού, που του είχε αρχικά δοθεί με την εγκατάσταση των ΡΟΜΑ.
 Παράλληλα, κάνει λόγο για γκέτο ή άσυλο εγκληματιών αναφέροντας τη μεγάλη έκταση της εγκληματικότητας και της ανεξέλεγκτης δράσης των ΡΟΜΑ, τα σοβαρά θέματα διακίνησης ναρκωτικών, τις κλοπές, ληστείες και καταστροφές ιδιωτικών περιουσιών των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Τονίζει, επίσης, τα προβλήματα ασφάλειας των διερχόμενων οχημάτων από τον οδικό άξονα Θήβας-Λιβαδειάς, που εφάπτεται του καταυλισμού, απ' όπου πολύ συχνά αυτά ακινητοποιούνται και στη συνέχεια καταληστεύονται οι επιβαίνοντές τους.
Ο κ. Δήμαρχος αναφέρει ακόμα στην επιστολή του την βιαιοπραγία από ΡΟΜΑ κατά του Αντιδημάρχου του Δήμου Θηβαίων, στην διαδικασία καταγραφής των αυθαιρέτων κτισμάτων. Δεν παραλείπει ωστόσο να αναφερθεί στις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλει η Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας- αν και υποστελεχωμένη- για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της παραβατικότητας.
 Κλείνοντας την επιστολή του, ο κ. Δήμαρχος υποβάλλει την παράκλησή του προς τον κ. Υπουργό, να ενεργήσει στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του για τη χρηματοδότηση του Δήμου μέσω προγράμματος ή οποιουδήποτε άλλου τρόπου, με σκοπό τη μετεγκατάσταση όλου ή μέρους του καταυλισμού των ΡΟΜΑ σε κάποια απόσταση από την πόλη. Προτείνει επίσης, ως εναλλακτική λύση, τη χρηματοδότηση των ίδιων των τσιγγάνων με ποσό που θα διατεθεί για την αγορά οικιών εντός της πόλης ή των χωριών, ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο.

Επιστολή Δημάρχου Θηβαίων

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget