Θανάσης Σκούμας - Κόσκινο η κανονιστική απόφαση για το παζάρι

Οι παρανομίες της δημοτικής αρχής επικυρώνονται από το δημοτικό συμβούλιο.
Η δημοτική αρχή, η οποία επέλεξε να πάει η εμποροπανήγυρη στην Αγίου Νικολάου, για άγνωστους μέχρι τώρα λόγους (πλήθος οι φήμες για την ικανοποίηση προσωπικών αιτημάτων κάποιων καταστηματαρχών της περιοχής) , δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα.
Η με αριθμό 216/2016 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία είναι κανονιστική απόφαση, όρισε το πλαίσιο, που θα κινηθεί η εμποροπανήγυρη του 2016. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να ληφθεί απόφαση τροποποίησης της κανονιστικής απόφασης, χωρίς να τηρηθεί η διαδικασία των κανονιστικών αποφάσεων. Παρόλα αυτά, για να ικανοποιήσουν αιτήματα εμπόρων κλπ, παραβίασαν ήδη χθες την κανονιστική απόφαση που οι ίδιοι ψήφισαν. Με θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης (όταν τους επεσήμανα ρητά ότι δεν ψηφίζω τις μεθοδεύσεις τους) που ψήφισαν μετά τη συζήτηση του 4ου θέματος της ημερήσιας διάταξης και όχι προ της έναρξης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, παραβίασαν τη νομιμότητα, αποφασίζοντας να δώσουν "ράντζα" στην οδό Πουλιοπούλου ήτοι φθηνές θέσεις (χωρίς να ορίσουν τιμή(!)) , και θέσεις για χαλβά στην οδό Αγίου Νικολάου, που ήδη είχαν τοποθετηθεί εκεί από την προηγούμενη μέρα. "Δώσαμε την υπόσχεση στους ανθρώπους" είπε ο ένας αντιδήμαρχος!. Αλλά με ποίου την εξουσιοδότηση δίνουν υποσχέσεις; Μάλιστα ο ίδιος αντιδήμαρχος δεν έκρυψε, ότι οι περισσότερες παράγκες είχαν δοθεί σε συνεννόηση με τη δημοτική αρχή, 3-4 μέρες πριν την κλήρωση. Η κλήρωση είπε ήταν το "επιστέγασμα" αυτής της διαδικασίας!.
Και μας ζήτησε στο τέλος ο δήμαρχος να ψηφίσουμε τις παραβιάσεις της απόφασης, δηλαδή της νομιμότητας, που οι ίδιοι της δημοτικής αρχής ψήφισαν!
Παράλληλα παραβιάζονται ευθέως οι διατάξεις της ίδιας απόφασης, για την κυκλοφορία των οχημάτων*, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα.
Δυστυχώς η δημοτική αρχή, παραβιάζοντας τη νομιμότητα των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου (που η ίδια ψηφίζει), για να ικανοποιήσει στενά ιδιωτικά συμφέροντα, προκαλεί για άλλη μια φορά, καταρρακώνοντας κάθε έννοια νομιμότητας. Δυστυχώς από κοντά της, συναίνεσε απολύτως και η παράταξη του κ. Χαλβατζή, η οποία δίνει τη συναίνεση της σε όλα τα σημαντικά θέματα προς τον κ. Νικολάου και την πολιτική του, μια μείζων αντιπολίτευση μόνο για τα μάτια του κόσμου.

Θανάσης Σκούμας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget