Θυρανοίξια Ι. Παρεκκλησίου στη Ζάλτσα Βοιωτίας από τον Αρχιεπίσκοπο

Τα θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Αλεξάνδρου Αρχιεπισκόπου Κωσταντινουπόλεως και της Αγίας Μυροφόρου και Ισαποστόλου Μαγδαληνής στο Ιερό Αρχιεπισκοπικό Κάθισμα της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων Ζάλτσας Βοιωτίας, τέλεσε σήμερα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.
 Στην αγιασμό και στην τελετή των θυρανοιξίων παρέστησαν συνευχόμενοι ο οικείος ποιμενάρχης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης, οι Καθηγούμενοι της Ι.Μ. Οσίου Σεραφείμ Δομβούς Αρχιμ. Νεκτάριος και της Ι.Μ. Αγ. Γεωργίου Αρχιμ. Σιλουανός και άλλοι πατέρες.
Επίσης, παρέστη ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, ενώ στην Ιερά Ακολουθία έψαλλε ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού του Πολιούχου της Πόλεως των Αθηνών Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου κ. Γεώργιος Δεμελής.
Ο Μακαριώτατος εμφανώς συγκινημένος αναφέρθηκε στην εκπλήρωση του τάματός του για την ανέγερση του συγκεκριμένου Ναού και στο όραμα του για την περαιτέρω ανάδειξη του όλου μοναστηριακού συγκροτήματος ως χώρου άσκησης, προσευχής και ησυχίας.
 Ο οικείος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Θηβών Γεώργιος, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για το έργο του αυτό και για την μέριμνα που επιδεικνύει για τα μοναστήρια της Βοιωτίας και ως Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

Ζάλτσα Βοιωτίας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget