Η κατασκηνωτική ζωή στις Νεανικές Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας

Η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας κάθε χρόνο σε μια εκπάγλου ομορφιάς βουνοπλαγιά του Παρνασσού έχει θεμελιώσει σύγχρονες κατασκηνώσεις που φιλοξενούν την περίοδο των θερινών διακοπών των σχολείων παιδιά και εφήβους.
 Οι Κατασκηνώσεις της Βοιωτικής Εκκλησίας σκοπό έχουν μέσα σε περιβάλλον αειφόρου παραδεισένιας δημιουργίας να μεταδώσει τη δρόσο του πνεύματος στους νέους και τις νέες χάρη στα διακεκριμένα για το ήθος και την επιστημονική/παιδαγωγική τους κατάρτιση στελέχη της Ιεράς Μητροπόλεως. Με την διακριτική πνευματική εποπτεία, αγάπη και φροντίδα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου και των συνεργατών του φανερώνεται η αποστολή της Εκκλησίας στον αγώνα και στις πνευματικές ανάγκες των νέων.
 Οι νέοι και οι νέες στην κατασκήνωση μαθαίνουν να συνυπάρχουν και να συμβιώνουν αρμονικά και χαρμόσυνα αξιοποιώντας τη δημιουργική φαντασία και τις δυνατότητές τους ομαδικά και αγαπητικά. Μέσα στην ομορφιά του ελατοδάσους σε υψόμετρο 960 μ., συνειδητοποιούν το νόημα της πίστης μετέχοντας σ’ ένα κοινό ήθος που κομίζει η ζωή της Εκκλησίας και της παράδοσής μας, βιώνουν τις παραμέτρους της κοινής ζωής και δράσης, τις χαρές των ομαδικών παιχνιδιών, την ανάπτυξη της φιλίας και επικοινωνίας αφού επιχειρείται η είσοδος στο μεγάλο και αναγκαίο κεφάλαιο της κοινωνικοποίησης.
 Οι νέοι αντλούν δύναμη και σοφία από τα διάφορα δρώμενα ώστε να αποκτούν εγρήγορση στην αντιμετώπιση προβλημάτων της σύγχρονης Βαβελικής σύγχυσης.
 Σ’ αυτό συμβάλλει και η γειτνίαση των Κατασκηνώσεων με τη σεβάσμια Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ που εκπέμπει μήνυμα κοινότητας ζωής από τις ενάρετες μοναχές. 
 Το τελευταίο τριήμερο των κατασκηνωτικών περιόδων είναι αφιερωμένο σε εργαζομένους νέους και φοιτητές με εισηγήσεις και διαλόγους σύγχρονου κοινωνικού προβληματισμού από επίλεκτη στελέχη της Εκκλησίας μας και των ανθρωπιστικών επιστημών, προκειμένου να επικαιροποιηθεί στην εποχή μας το αναγωγικό υπαρκτικό νόημα της σχέσης του Θεού με τον άνθρωπο και του ανθρώπου με το συνάνθρωπο.

κατασκηνωτική ζωή

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget