έκκληση του Δήμου Θηβαίων στον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για ενίσχυση της Αστυνομικής Δύναμης στη Θήβα

Θερμή και ύστατη έκκληση ανταπόκρισης στο αίτημα του Δήμου Θηβαίων για ενίσχυση της Αστυνομικής Δύναμης των τμημάτων της Θήβας υπέβαλε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα, μέσω επιστολής του, γνωρίζοντάς του τις ειδικές παραμέτρους που το αίτημα πρέπει να τύχει ιδιαίτερης προσοχής.
 Ο κ. Δήμαρχος ενημερώνει τον κ. Υπουργό, όπως είχε ενημερώσει και τους προκατόχους του, για τα σοβαρά προβλήματα παραβατικότητας των κατοίκων του οικισμού ΡΟΜΑ στη Θήβα ( ληστείες, κλοπές, καταστροφές περιουσιών, ναρκωτικά κα) που έχουν φέρει την κατάσταση σε οριακό σημείο υπέρβασης και απώλειας κάθε ελέγχου, δημιουργώντας αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες.
 Παράλληλα, γνωρίζει στον κ. Υπουργό ότι ο Δήμος Θηβαίων, λόγω της άμεσης γειτνίασής του με την Αθήνα αλλά και ως αγροτική περιοχή, έχει μετατραπεί σε χώρο ανεξέλεγκτης υποδοχής αλλοδαπών, που δεν γνωρίζει κανείς εάν βρίσκονται παράνομα ή νόμιμα στη χώρα. Επιπλέον, στις αρχές του 2012, η αθρόα προσέλευση μεταναστών εντάθηκε μετά τα μέτρα που λήφθηκαν για το κέντρο της Αθήνας, τα οποία, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του, δεν έλυσαν το πρόβλημα, απλά το μετέφεραν στη Θήβα και τα χωριά της. Επιπλέον, με πρόσφατη απόφαση της κεντρικής εξουσίας δημιουργείται στη Θήβα Κέντρο Φιλοξενίας περίπου 1000 προσφύγων.
 Για όλους αυτούς του λόγους απαιτείται η άμεση ενίσχυση της Αστυνομικής Δύναμης στη Θήβα και επιπλέον η πραγματοποίηση-οργάνωση επιχειρήσεων από ειδικές ομάδες της ΕΛ.ΑΣ. με στόχο την αποκατάσταση της τάξης στην περιοχή. Κλείνοντας την επιστολή του ο κ. Δήμαρχος ζητά συνάντηση με τον κ. Υπουργό προκειμένου να του εκθέσει δια ζώσης τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Αστυνομική Δύναμη στη Θήβα

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget