Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας είχαν διάπραξη σωρεία κλοπών – διαρρήξεων, σε περιοχές του Ορχομενού & της Αλιάρτου

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, συνελήφθησαν τρία από τα μέλη της ομάδας (19χρονος, 44χρονη & 14χρονη), οι οποίοι εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως μέσο διευκόλυνσης, για τη διάπραξη των εγκληματικών τους πράξεων.
 Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ενός ακόμη ημεδαπού συνεργού τους και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.
 Συνολικά εξιχνιάσθηκαν (11) κλοπές – διαρρήξεις & (2) απόπειρες κλοπών, οι οποίες διαπράχθηκαν τουλάχιστον από τις αρχές Ιουνίου του τρέχοντος έτους.
 Οι δράστες, κινούμενοι πάντα με το ανωτέρω όχημα, αλλά με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, επέλεγαν μονοκατοικίες, παραβιάζοντας τις θύρες ή τα παράθυρα, χρησιμοποιώντας αιχμηρά αντικείμενα ή λοστούς
 Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, περιλαμβάνει κυρίως χρηματικά ποσά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, η αξία των οποίων υπερβαίνει τις (36.000) ευρώ
 Επιπλέον σημειώνεται ότι ο 19χρονος, μαζί με δύο (2) ακόμα συνεργούς του, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, ενέχονται στη διάπραξη ληστείας σε βάρος ημεδαπού, πριν από (3) ημέρες σε περιοχή της Θήβας
 Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού & του Αστυνομικού Σταθμού Αλιάρτου, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα ημεδαπών, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη σωρείας κλοπών - διαρρήξεων, σε διάφορες περιοχές του Ορχομενού & της Αλιάρτου Βοιωτίας.
 Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, συνελήφθησαν προχθές (12-08-2016) το βράδυ, τρία (3) από τα μέλη της ομάδας και συγκεκριμένα ένας 19χρονος άνδρας και δύο γυναίκες, ηλικίας 44 & 14 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ενός ακόμη 18χρονου συνεργού τους.
 Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.
 Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, κατόπιν αξιοποίησης στοιχείων, σχετικά με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιούταν ως μέσο διευκόλυνσης για τη διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων, εντόπισαν το όχημα σε περιοχή της Θήβας και τη στιγμή που επιβιβάσθηκαν σε αυτό, ο 19χρονος μαζί με τις δύο συνεργούς του, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.
 Από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες, τουλάχιστον από τις αρχές Ιουνίου του τρέχοντος έτους, είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική ομάδα, με συγκεκριμένη μεθοδολογία, έχοντας ως σκοπό τη διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων σε μονοκατοικίες.
 Τα μέλη της σπείρας, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, δρούσαν κυρίως πρωινές – μεσημβρινές ώρες, παραβιάζοντας τις θύρες ή τα παράθυρα των οικιών, με αιχμηρά αντικείμενα ή λοστούς, ενώ χρησιμοποιούσαν πάντα για την προσέγγιση – διαφυγή τους και τη μεταφορά των αφαιρεθέντων αντικειμένων, το ανωτέρω όχημα.
 Συνολικά διακριβώθηκε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενέχονται στη διάπραξη τουλάχιστον (11) κλοπών – διαρρήξεων και (2) απόπειρων κλοπών, ενώ η λεία που αποκόμισαν, περιλαμβάνει κυρίως χρηματικά ποσά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, η αξία των οποίων υπερβαίνει τις (36.000) ευρώ.
 Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ότι ο 19χρονος, μαζί με δύο ακόμη ημεδαπούς συνεργούς του, ηλικίας 16 & 20 ετών, ενέχονται στη διάπραξη ληστείας σε βάρος 68χρονου ημεδαπού, μεσημβρινές ώρες της 11-08-2016, σε περιοχή της Θήβας.
 Συγκεκριμένα, οι τρεις δράστες ακινητοποίησαν πεζή το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 68χρονου και με τη χρήση σωματικής βίας, του απέσπασαν χρηματικό ποσό και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή.
 Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας της 44χρονης, ενώ γίνεται μνεία ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
 Η έρευνα συνεχίζεται από τα Τμήματα Ασφαλείας Λιβαδειάς & Θηβών, προκειμένου να διακριβωθεί πλήρως η σύνθεσή των μελών της εγκληματικής ομάδας, καθώς και να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
 Οι συλληφθέντες, με τις σχηματισθείσες σε βάρος τους δικογραφίες, οδηγήθηκαν αρμοδίως.

εγκληματική ομάδα

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget