Οι Θίασοι του Φεστιβάλ Θεάτρου πάνε στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου

Ο μεγάλος Αμερικανός ηθοποιός Ρόμπερτ Ντε Νιρο (Robert De Niro) είχε πει κάποτε:''Ένα από τα ωραία με την ηθοποιία είναι ότι σου επιτρέπει να ζεις ζωές άλλων ανθρώπων χωρίς να χρειάζεται να πληρώσεις το τίμημα''.

Οι ερασιτέχνες ηθοποιοί της Θεατρικής Ομάδας <<Ονειροβάτες>> από το Ίλιον Αττικής και της Θεατρικής Σκηνής Ηρακλείου Κρήτης που επισκέφθηκαν μαζί σήμερα του ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΥΜΑΤΩΝ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ, βίωσαν μέσα από την ξενάγηση και το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ, τις αυθεντικές ιστορίες των ίδιων των θυμάτων της Σφαγής που επιβίωσαν από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής...Βίωσαν - με το βαρύ ''τίμημα'' της συγκίνησης και της αγανάκτησης -την βαρβαρότητα, το έγκλημα κατά αθώων πολιτών, το ξεκοίλιασμα γυναικών και μωρών, που έκαναν εκείνο το <<λυπημένο δειλινό>> του <<Αθέριστου Ιούνη>> του 1944 <<οι ναζιστές , οι Ούνοι>>, όπου <<ζωντανό δεν εστάθη αμακέλευτο/μέσα στο αίμα το ατελεύτητο!>> - για να δανειστώ λέξεις και φράσεις δυο λογοτεχνών από το Δίστομο...
Η επίσκεψη στο Μουσείο των μελών των θιάσων που παίρνουν μέρος στο 6 Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Διστόμου (από 19/8 έως 27/8),γίνεται στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος φιλοξενίας και γνωριμίας με τον τόπο μας, του Θεατρικού Εργαστηρίου ''Θεατροφρένεια'' Διστόμου, που διοργανώνει και το Φεστιβάλ. Αρωγός - από πεποίθηση!- στην συγκεκριμένη δράση η Διοικούσα Επιτροπή του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού.
Για την ιστορία να πούμε ότι η Θεατρική Ομάδα <<Ονειροβάτες>> από το Ίλιον Αττικής συμμετείχε  στο Φεστιβάλ την Παρασκευη 20/8 με τις Τρωάδες του Ευριπίδη, ενώ η Θεατρική Σκηνής Ηρακλείου Κρήτης  σήμερα Κυριακή 21/8 τον Ερωτόκριτο του Βιτσέντζου Κορνάρου.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα :
   Δευτέρα 22 Αυγούστου – Θεατρική Ομάδα Οινοφύτων «Δημοσθένης Λιάπης» - «Υπηρέτης Δύο Αφεντάδων» του Κ. Γκολντόνι
   Τρίτη 23 Αυγούστου – Θεατρικό Εργαστήρι Μοσχάτου - Ταύρου «Εν Δράσει» - «Φτυστός ο Μακαρίτης» της Π. Φυλαχτάκη
 Τετάρτη 24 Αυγούστου – Θεατρικό Εργαστήρι Νίκαιας - Ρέντη «Ρενδία Λέξις» - «Από Άλλον Τόπον» συλλογικό θεατρικό έργο
     Πέμπτη 25 Αυγούστου – Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος «Το Αιτωλικό» - «Αφεντικά και Δούλοι» διασκευή απο «Το νησί των Σκλάβων» του Πιερ Ντε Μαριβώ
    Παρασκευή 26 Αυγούστου – Θεατρική Ομάδα «Δημιουργείν» Αυγόρου Κύπρου – «Μάνα Κουράγιο» του Μπ. Μπρεχτ
      Σάββατο 27 Αυγούστου - Τελετή Λήξης – Βράβευση Θιάσων
 Ευχόμενοι καλή επιτυχία σε όλους, ας ευχηθούμε, με αφορμή την επίσκεψη στο Μουσείο,  ''ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ''!
Λ.Δ.

(Η φωτό είναι του Λουκά Περγαντά)

Φεστιβάλ Θεάτρου

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget