Τα σχόλια των κομμάτων για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βυθίζει την ελληνική οικονομία στην ύφεση» δήλωσε ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή της εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ. «Με βάση τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ του 2ου τριμήνου του 2016 (πρώτη εκτίμηση), η ελληνική οικονομία παραμένει σε ύφεση, για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο» τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, σημειώνοντας:
 «Αυτό είναι το οδυνηρό 'αποτύπωμα' της αριστερής ιδεοληψίας, του λανθασμένου μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής, της εσωτερικής στάσης πληρωμών, της ανικανότητας και ατολμίας στην υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών, των παλινωδιών και υστερήσεων στην πραγματοποίηση αποκρατικοποιήσεων, της καθυστερημένης ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος».
 Ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της ΝΔ προσθέτει πως το αποτέλεσμα είναι η δυσάρεστη πραγματικότητα την οποία βιώνουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις να συνεχίζεται και να επιβαρύνεται.
 «Για το λόγο αυτό απαιτείται, άμεσα, η εφαρμογή μιας διαφορετικού μείγματος συνεκτικής οικονομικής πολιτικής, προκειμένου η χώρα να βαδίσει πιο αποτελεσματικά προς τους στόχους της» καταλήγει στη δήλωσή του.
 Το σχόλιο του ΠαΣοΚ
 Ακυρώθηκε εν τη γενέσει του ο νέος μύθος της κυβέρνησης περί ανάπτυξης μετά την ανακοίνωση των νέων στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, τονίζει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του.
 Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων το ΠΑΣΟΚ, «τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ, ακυρώνουν εν τη γενέσει του και τον νέο μύθο περί ανάπτυξης που διακινούσαν το τελευταίο διάστημα οι θλιβεροί κυβερνητικοί εταίροι. Η ελληνική οικονομία για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο παραμένει σε ύφεση κι αυτό χωρίς αμφιβολία είναι το μεγάλο κατόρθωμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πώς φτάσαμε η πρόβλεψη όλων των διεθνών οργανισμών για ανάπτυξη 6-6,5% στη διετία 2015-16, να μετατραπεί σε ύφεση 1,5-2% στο ίδιο διάστημα, είναι λίγο πολύ γνωστό».
 Η ανακοίνωση του ΚΚΕ
 «Οι ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ για ύφεση στην ελληνική οικονομία, αλλά και της Eurostat για επιβράδυνση της ευρωπαϊκής οικονομίας, εκθέτουν τόσο την κυβέρνηση όσο και τη ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα», αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιο του Γραφείο Τύπου. Και συνεχίζει: «Αποδεικνύουν ότι η πορεία της ελληνικής οικονομίας εξαρτάται έτσι κι αλλιώς από την ευρωπαϊκή καπιταλιστική οικονομία, ότι η όποια ανάκαμψη θα είναι αναιμική και πάνω απ’ όλα θα την πληρώσει ακριβά ο ελληνικός λαός, με βαριά μέτρα υπέρ του κεφαλαίου».
 Η ανακοίνωση της Ενωσης Κεντρώων
 «Όταν εδώ και μήνες η Ένωση Κεντρώων πρότεινε την συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, ήταν γιατί ξέραμε τις δυσκολίες για την οικονομία και την απουσία επενδύσεων. Την ίδια ώρα κάποιοι άλλοι ονειρεύονταν αυτοδυναμίες και ενισχυμένη αναλογική. Ο λαός τώρα θα καταλάβει ότι εμείς δεν στηρίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζουμε την Ελλάδα και κάνουμε το χρέος μας για τον φτωχό λαό», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Καλλιάνος, με αφορμή τα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ.

στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget