θαμμένα βιομηχανικά απόβλητα στις όχθες του Ασωπού

Τα απόβλητα, θαμμένα σε βάθος περίπου 8 μέτρων, εντοπίστηκαν στο Συκάμινο Ωρωπού, στη θέση Φυτό, από τους επιθεωρητές Περιβάλλοντος έπειτα από καταγγελία πολιτών.
 Από την εκσκαφή σε ιδιόκτητο χώρο, 200 έως 300 μέτρα μακριά από την κεντρική πλατεία του χωριού, σε απόσταση μόλις 20 μέτρων από την όχθη του Ασωπού και στα δίπλα σε κατοικίες, οι επιθεωρητές εντόπισαν λάσπες βιομηχανικών αποβλήτων και τέφρα από επεξεργασία μετάλλων.
 Τα δείγματα στάλθηκαν για ανάλυση στο Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), ωστόσο, οι αναλύσεις δεν αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν από τις 25 Αυγούστου λόγω καλοκαιρινής αδείας των υπαλλήλων του ινστιτούτου.
 Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Τετάρτης, οι έρευνες των επιθεωρητών θα συνεχιστούν μετά τα αποτελέσματα, ενώ οι πολίτες που έκαναν τις καταγγελίες επιμένουν ότι στην περιοχή βρίσκονται θαμμένα και βαρέλια με τοξικά υγρά.
 Οι επιθεωρητές -πριν ακόμη βγουν τα αποτελέσματα του ΙΓΜΕ- είναι βέβαιοι ότι τα απόβλητα που εντοπίστηκαν είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία και μπορούν να ρυπάνουν το έδαφος, το νερό και να καταλήξουν στη διατροφική αλυσίδα.
 Η μαύρη σκόνη είναι τέφρα από μονάδες επεξεργασίας μετάλλων, η λάσπη από μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων και το χαλκογαλάζιο χρώμα είναι κατά πάσα πιθανότητα οξείδια του χαλκού. Και βέβαια, το ερώτημα που απασχολεί όλους είναι πώς κανείς δεν αντιλήφθηκε τίποτα. Οι επιθεωρητές εντόπισαν στον χώρο ορύγματα, γεγονός που τους κάνει να πιστεύουν ότι λειτουργούσε ως παράνομη χωματερή αποβλήτων.

βιομηχανικά απόβλητα

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget