Η κυβέρνηση αγαπάει το λαό και το δείχνει με πράξεις

Τον αγαπάει μάλιστα, τόσο πολύ που θέλει να τον κάνει ακόμα περισσότερο «λαό». Να τον απομυζήσει δηλαδή, όσο δεν πάει άλλο, για να βρίσκεται πάντα σε οδυνηρή θέση, ώστε να μπορεί να τον διοικεί με την ησυχία της…
 Το ΥΠΟΙΚ πρόκειται να κατάσχει 5 δις από τις καταθέσεις των φορολογουμένων, μέχρι τέλος του έτους. Και προφανώς, κανείς από τους κυβερνώντες δεν κατανοεί ότι η αρπαγή των εγκλωβισμένων χρημάτων θα οδηγήσει στο απόλυτο αδιέξοδο τους καταθέτες οι οποίοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Απ ότι φαίνεται, μιλάμε για ανθρώπους που δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τις εκατό δόσεις και φυσικά, αδυνατούν να προγραμματίσουν τον προϋπολογισμό τους.
 Πάντα όμως, οι λύσεις που επιλέγουν είναι στο πόδι και αντάξιες της προχειρότητας που χαρακτηρίζει τις κινήσεις τους. Κάλλιστα θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε διευθέτηση όλων των τραπεζικών, φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών προτείνοντας ριζικές λύσεις με μακροπρόθεσμο ορίζοντα.
 Έτσι κι αλλιώς είναι χρήματα που ποτέ δεν θα καταβληθούν σε κανένα δημόσιο ταμείο και γι αυτό ένα κούρεμα θα ήταν πιο λογικό από την απειλή μιας αποτυχημένης κατάσχεσης. Αν μάλιστα το αρχικό κεφάλαιο έχει καταβληθεί μέχρι σήμερα, θα ωφελούσε και τον οφειλέτη και το κράτος να διαγράψει τις υπόλοιπες προσαυξήσεις και τους τόκους.
 Σε ό τι αφορά τώρα τους φόρους και τα επιτόκια χρειάζεται εξορθολογισμός με στόχο την απελευθέρωση των επιχειρήσεων από τα δυσβάσταχτα βάρη, πέραν της παραγωγικότητας της επιχείρησης.
 Ο καθένας κατανοεί ότι αν είχαν σκοπό να εξυγιάνουν την οικονομία της χώρας και να απελευθερώσουν τους πολίτες που παράγουν πλούτο, θα είχαν διαφορετική αντίληψη για τα πράγματα. Εδώ όμως, έχουμε να κάνουμε με κακούς εισπράκτορες οι οποίοι αδυνατούν να δουν την πραγματικότητα γύρω τους.
 Απλά, ενδιαφέρονται να κρατήσουν την εξουσία, όσο οι συνθήκες το επιτρέψουν και αδιαφορούν τελείως για τα δημόσια έσοδα και την ανάπτυξη των πολιτών.
 Όσο για την χρεοκοπία της ιδιωτικής οικονομίας, δεν τους απασχολεί καθόλου αν εξαθλιωθούν άνθρωποι και οικογένειες. Άλλωστε, τόσο το καλύτερο για την ιδεολογία τους η οποία θα μπορεί έτσι να ταυτιστεί με την κομματική τους δράση στην κατάλυση του αστικού κράτους.

Δημήτρης Καλογιάννης, Capital

καταθέσεις

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget