Η ηλικία θανάτου των γονέων καθορίζει πόσο θα ζήσουμε

Όσο περισσότερο έζησαν οι γονείς μας τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να απολαύσουμε και εμείς πολλά χρόνια ζωής και μάλιστα με καλή υγεία, δείχνει μια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στο επίσημο περιοδικό του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας.
Η μελέτη –η μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα– βασίστηκε σε στοιχεία που αφορούσαν 186.000 άτομα ηλικίας 55 έως 73 ετών και κάλυπταν συνολικά διάστημα έως 8 ετών. Σύμφωνα με τα ευρήματα, όταν τουλάχιστον ο ένας από τους δύο γονείς πεθαίνει μετά την ηλικία των 70 ετών, τα παιδιά έχουν 16% περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν πολλά χρόνια. Τα άτομα αυτά φάνηκε επίσης να διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών προβλημάτων (καρδιακή ανεπάρκεια, υπέρταση, εγκεφαλικό, υψηλή χοληστερόλη) και καρκίνου, καθώς και μικρότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακές επιπλοκές.
Τα παραπάνω στοιχεία ενισχύουν τη θεωρία ότι η κληρονομικότητα παίζει καθοριστικό ρόλο στην πορεία της υγείας μακροπρόθεσμα, χωρίς βέβαια να παραβλέπεται ο ρόλος των περιβαλλοντικών επιδράσεων.

ηλικία θανάτου

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget