Νεκρός πυροσβέστης σε φωτιά στο Παρόρι Βοιωτίας

Τραγική εξέλιξη είχε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη 1:30 το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Παρόρι Βοιωτίας. Γύρω στις 5 το απόγευμα έχασε την ζωή του 49χρονος πυροσβέστης πενταετούς θητείας ενώ είχε μεταβεί σε σημείο με συναδέλφους του για να συμμετάσχουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.
 Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική ο 49χρονος ήταν πλήρωμα πυροσβεστικού οχήματος μαζί με άλλους συναδέλφους του και όταν έφτασαν στο σημείο όπου είχαν διαταχθεί και πριν αρχίσουν την κατάσβεση, τους είπε ότι δεν αισθανόταν καλά και λιποθύμησε. Οι συνάδελφοί του προσπάθησαν να τον συνεφέρουν αλλά μάταια και κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λειβαδιάς. Εκεί απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
 Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ο θάνατός του οφείλεται πιθανότατα σε παθολογικά αίτια αλλά τα ακριβή αίτια θα διαπιστωθούν κατά την νεκροτομή που θα γίνει την Τρίτη.
 Η πυρκαγιά σύμφωνα με την Πυροσβεστική είναι σε εξέλιξη κοντά στο χωριό Άγιος Γεώργιος αλλά βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις σε όλη την περιοχή προκειμένου να εμποδίσουν την εξάπλωσή της.
 Συλλυπητήρια από Ν.Δ και Κ. Μπακογιάννη
Ανακοίνωση για την απώλεια του πυροσβέστη Ευάγγελου Πάνου που έχασε τη ζωή του κατά την διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Παρόριο Βοιωτίας, εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία.
Αναλυτικά αναφέρει:
 "Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για την απώλεια του πυροσβέστη Ευάγγελου Πάνου.
 Το Πυροσβεστικό Σώμα θρηνεί ένα ακόμη στέλεχός του που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος.
 Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του, καθώς και στο σύνολο του  Πυροσβεστικού Σώματος"
Με ανακοίνωση του και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους του αδικοχαμένου πυροσβέστη.
"Ας είναι ο τελευταίος άνθρωπος που χάνεται στις πυρκαγιές. Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του και ολόκληρο το Πυροσβεστικό Σώμα, τα μέλη του οποίου και εφέτος δίνουν άνιση μάχη με τις φωτιές. Άνθρωποι που με ελάχιστα μέσα δίνουν τα πάντα για την ασφάλεια των υπολοίπων. Τους ευχαριστούμε".
Τα θερμά συλλυπητήριά του τόσο στην οικογένεια του άτυχου πυροσβέστη όσο στο Πυροσβεστικό Σώμα εξέφρασε και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου υπογραμμίζοντας πως οι Έλληνες πυροσβέστες που μάχονται με αυτοθυσία για την προστασία του δασικού και περιβαλλοντικού πλούτου της χώρας αξίζουν κάθε στήριξης και βοήθειας.

Παρόρι Βοιωτίας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget