ΜΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Σήμερα είναι μια μέρα δικαίωσης για τον αγώνα του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς. Μετά από 2μήνες αγώνα από το πρώτο προτεινόμενο σημείο εγκατάστασης των προσφύγων στη UNICOT ( από Υπουργείο Εθνικής Άμυνας), όπου με εξώδικο καταγγείλαμε τόσο τον χώρο, όσο και τον τρόπο στέγασης, προτείνοντας να μείνουν σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα.
 Το ίδιο κάναμε και για το για το πρώην εργοστάσιο «ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΣ»(Λάτση) και με το Βουστάσιο - μαντρί στην Ανάληψη.
 Τα Εξώδικα που στείλαμε κατά σειρά:
 1ο Εξώδικο προς Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας και πολιτικό συντονιστή του Προσφυγικού κ.Βίτσα στις 13/7/2016 ( για UNICOT )
 2ο Εξώδικο προς Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας και πολιτικό συντονιστή του Προσφυγικού κ.Βίτσα στις 18/7/2016( σχετ. με τον έλεγχο UNICOT )
 3ο Εξώδικο προς Δήμαρχο Λεβαδέων στις 18/7/2016 ( για ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ)
 4ο Εξώδικο προς Δήμαρχο Λεβαδέων στις 4/8/2016(για Βουστάσιο ΑΝΑΛΗΨΗ)
 Στις 23/8/2016 υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς με τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ.Μουζάλα , όπου ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ να εγκατασταθούν οι πρόσφυγες σε σπίτια, να είναι οικογένειες και του ίδιου θρησκευτικού δόγματος και να δοθεί προθεσμία 15 ημερών για να βρεθούν διαμερίσματα. Ο Πρόεδρος του ΕΚΛ του ζήτησε να ενημερώσει την επόμενη ημέρα και εγγράφως το Δήμο για τη νέα αυτή πρόταση. Πράγματι ο κ.Μουζάλας όπως υποσχέθηκε στον κ.Σταθά ενημέρωσε εγγράφως το Δήμο Λεβαδέων.
 Στις 24/8/2016 ο Πρόεδρος του ΕΚΛ είχε ενημερώσει για όλα τα παραπάνω, πριν ενημερωθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο, όλους τους Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, όμως δεν κατάφερε μέχρι το απόγευμα να επικοινωνήσει με τη Δήμαρχο και τον κ.Νώντα Κοτσικώνα και τους ενημέρωσε με γραπτό μήνυμα, διότι στις 7.00΄μ.μ. θα γινόταν Δημοτικό Συμβούλιο. Στο Δημοτικό Συμβούλιο η Δήμαρχος ενημέρωσε ότι συνάντησαν μαζί με τον κ.Θηβαίο τον κ.Μουζάλα την προηγούμενη μέρα, όμως σε επιστολή που έστειλε
 ο κ.Μουζάλας στα ΜΜΕ επιβεβαίωσε την τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ.Σταθά και αναφέρει ότι συναντήθηκε ΜΟΝΟ με την κ.Πούλου, δηλαδή διαψεύδει την κ.Πούλου για την ενημέρωση που έκανε στο Δ.Σ.
 Αυτά για την ιστορία και τα συμπεράσματα δικά σας.
 ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ.
 Σ’ αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο προς μεγάλη μας έκπληξη η πλειοψηφία του Δ.Σ. δεν ψήφισε να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης η νέα πρόταση. Με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν σύσσωμες οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, καθώς Φορείς και πολίτες που παρευρίσκονταν. Με τη σύγχυση αυτή αποχώρησαν και Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας .
 Στις 26/8/2016 στείλαμε νέα επιστολή στη Δήμαρχο για να γίνει άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο, να καλεστούν όλοι οι Φορείς , εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας, του Υπουργείου και της Περιφέρειας, για να τοποθετηθούν όλοι δημοσίως πάνω στη νέα πρόταση.
 Ως Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς ευχαριστούμε όλες τις Δημοτικές παρατάξεις της Αντιπολίτευσης του Δήμου Λεβαδέων, όλους τους Φορείς και πολίτες, που ήταν παρόντες σ’ αυτόν τον αγώνα, ο οποίος συνεχίζεται, όπως Ιατρικό Σύλλογο Λιβαδειάς, Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς, Σύλλογο Αρτοποιών, Σύλλογο Υδραυλικών κ.α..
 Καταγγέλουμε τη Δήμαρχο Λεβαδέων και τον Κυβερνητικό Βουλευτή, οι οποίοι από την αρχή πολέμησαν αυτόν τον αγώνα, τελικά σύρθηκαν μετά από τις πιέσεις του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, της Αντιπολίτευσης του Δήμου και των Πολιτών, στο να υλοποιηθεί η πρόταση που είχαν όλοι οι παραπάνω , να μείνουν οι Πρόσφυγες σε διαμερίσματα και όχι σε «Στρατόπεδα Συγκέντρωσης»,
 όπως ήθελαν αυτοί και αναλάμβαναν την πολιτική ευθύνη, βάζοντας με αυτό τον τρόπο πάνω από τους πολίτες της Λιβαδειάς και τους Πρόσφυγες, την κομματική πειθαρχία.
 Τους καλούμε να σταματήσουν να βάζουν τρικλοποδιά στην προσπάθεια αυτή που είναι και η πρώτη που θα υλοποιηθεί στην Ελλάδα.
 Όσο για τις δηλώσεις που είχαν κάνει στον τηλεοπτικό Σταθμό STAR Λαμίας τόσο η Δήμαρχος, όσο και ο Κυβερνητικός Βουλευτής,ότι είμαστε το μοναδικό Εργατικό Κέντρο που αντιδρά, αφήνοντας υπονοούμενα περί ρατσισμού, τους τα επιστρέφουμε. Εμείς αποδεικνύουμε με την μέχρι τώρα στάση μας από το 2010 ότι είμαστε το μοναδικό Εργατικό Κέντρο στην Ελλάδα απέναντι στα μνημόνια, το μοναδικό Εργατικό Κέντρο που έχουμε Κοινωνικές Δομές Αλληλεγγύης και το μοναδικό Εργατικό Κέντρο που απαίτησε να εγκατασταθούν οι Πρόσφυγες σε διαμερίσματα και όχι σε «Στρατόπεδα Συγκέντρωσης».
 Η θέση μας είναι γνωστή και την καταθέτουμε στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο:
 Να βρεθούν δωμάτια – διαμερίσματα και να εγκατασταθούν , στον ευρύτερο Καλλικρατικό Δήμο.
 Επίσης να εγκατασταθούν στα Δημοτικά Σχολεία και στα Κοινοτικά Καταστήματα που είναι κλειστά, εφόσον διαμορφωθούν οι απαραίτητες υποδομές.
 Ο συνολικός αριθμός των Προσφύγων να μην ξεπερνά τα 300 άτομα, να είναι οικογένειες και του ίδιου θρησκευτικού δόγματος.
 Επίσης τα παιδιά που θα βρίσκονται στα χωριά να μεταφέρονται με τα ίδια Μ.Μ.Μ. στα Σχολεία ( ΚΤΕΛ , Ταξί ).
 Τη διαχείριση των κονδυλίων να κάνει με διαφάνεια ο Δήμος.
 ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΩΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΤΙ
 ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΕ « ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ» ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΙΤΕ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΣΤΑΘΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 Υ.Γ.: Μετά τις 9/9/2016 να γίνει Δημοτικό Συμβούλιο για να γίνει Απολογισμός για το Προσφυγικό.

Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget