«Επέλαση» αγριογούρουνων σε καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς

Έχουν ριμάξει τα πάντα τα αγριογούρουνα στην ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς και κυρίως από Χαιρώνεια έως και Διόνυσο. Στο πέρασμά τους καταστρέφουν τα πάντα με συνέπεια να καταστρέφουν καλλιέργειες με καλαμπόκια, σταφύλια, πεπόνια ρεβίθια καθώς και άλλα προϊόντα ενώ οι πληγέντες αγρότες λόγω των μεγάλων ζημιών που έχουν υποστεί οδηγούνται σε οικονομικό αδιέξοδο.
Καθημερινά (με το φαινόμενο συνεχώς να λαμβάνει μεγαλύτερη έκταση) τα αγριογούρουνα -ο πληθυσμός των οποίων στην περιοχή καθίσταται πλέον ανεξέλεγκτος-  μπαίνουν στα χωράφια και αλλοίμονο σε ότι ή όποιον βρεθεί μπροστά τους.
Ο αγρότες που βλέπουν τον εισόδημά τους να εξανεμίζεται από τους αγριόχοιρους είναι «με την πλάτη στον τοίχο» αφού το κυνήγι τους επιτρέπεται σε συγκεκριμένη (ελάχιστη για την συγκεκριμένη περίπτωση) κυνηγετική περίοδο και όχι όλο τον χρόνο με αποτέλεσμα να ζώα να αυξάνονται συνεχώς και οι ζημιές ραγδαία.
Έτσι προσπαθούν με τα ξύλα, με τα χέρια, τα ποόδια και τις φωνές επιχειρούν να απομακρύνουν τα ζώα θέτοντας καθημερινά τη ζωή τους σε κίνδυνο.
Όπως λένε κάτι πρέπει να γίνει πριν συμβεί το μοιραίο στην προσπάθεια να σώσουν τις περιουσίες τους και το Δασαρχείο πρέπει να δει το ζήτημα με ενδιαφέρον αντίστοιχο του μεγέθους του προβλήματος.
Σύμφωνα με ορισμένους λύση αποτελεί να επιτραπεί η φύλαξη των χωραφιών και με την χρήση όπλων καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους και φυσικά ο έλεγχος του πληθυσμού των αγριόχοιρων όπως συμβαίνει σε χώρες του εξωτερικού διαφορετικά δεν αποκλείεται οι αγριόχοιροι που συνεχώς πλησιάζουν τα πεδινά να φτάσουν και σε κατοικημένες περιοχές.

αγριογούρουνα

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget