Δύο νέες φωτιές στην Εύβοια - Στις φλόγες Κάρυστος και Κύμη

Δύο δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν τα ξημερώματα στην Κάρυστο και στην Κύμη Ευβοίας.
 Η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Θύμιο της Καρύστου και καίει δασική έκταση με πουρνάρια, σε δύσβατη περιοχή, χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αλλά πνέουν ισχυροί άνεμοι, 7-8 μποφόρ.
 Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα, ενώ τις πρωινές ώρες επιχειρούσαν και δύο αεροπλάνα, αλλά έφυγαν για την Κύμη, όπου φαίνεται πως η πυρκαγιά είναι πιο επικίνδυνη.
 Ειδικότερα, η πυρκαγιά στην Κύμη εκδηλώθηκε στις 05.50 το πρωί στην θέση Σουτσίνι και καίει έκταση με πεύκα.
 Στην περιοχή υπάρχουν σπίτια, τα οποία όμως, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, δεν απειλούνται προς το παρόν, αλλά και εκεί πνέουν ισχυροί άνεμοι.
 Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 36 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.
 Σημειώνεται ότι από χτες στις 06.00 το πρωί έως σήμερα την ίδια ώρα εκδηλώθηκαν σε όλη την Ελλάδα 57 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες από τις οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις δυνάμεις πυρόσβεσης.
 Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τον χάρτη επικινδυνότητας πυρκαγιών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (βαθμός 3), υπάρχει και σήμερα στην Αττική, Εύβοια, Ανατολική Στερεά και Αργολιδοκορινθία, καθώς και στην Χαλκιδική, Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και νησιά Βορείου Αιγαίου, γι’ αυτό συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή από τους πολίτες.


νέες φωτιές στην Εύβοια

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget