Δήμαρχε, αν σου αναθέσουν να διαχειριστείς την έρημο Σαχάρα σε δύο χρόνια θα ξεμείνει από άμμο

 - από τον Θεόδωρο Κ. Παπαϊωάννου -
Θα σταθώ και θα επιμείνω στα θέματα  4ο  & 5ο που είναι προς συζήτηση στο    προσεχές (22 .6. 2016) Δημοτικό Συμβούλιο  , που θα συνέλθει  στα  Βάγια.4ο Θέμα  :  Έγκριση 1ου ΑΠΕ, 1ου ΠΚΤΜΝΕ και χορήγηση παράτασης περαίωσης του έργου με τίτλο : «Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στην οδό Λεύκτρων»Η οδός Λεύκτρων είναι παράλληλος μεταξύ των οδών Κάδμου και Ηλέκτρας και κάθετος επί και μεταξύ των οδών Οιδίποδος και Δημοκρίτου.
Είναι μικρό  και απλούστατο  έργο  σε τμήμα μιας  πολύ ασήμαντης οδού  σε σχέση με την ιστορική μάχη των Λεύκτρων  από τις πλέον περισπούδαστες της αρχαιότητας, για τη στρατηγική.
 Αντιμέτωποι  Σπαρτιάτες    Θηβαίοι , με «έπαθλο» την ηγεμονία στον ελλαδικό χώρο το 371 π.Χ.
Ο Επαμεινώνδας με την «Λοξή φάλαγγα»  , ο Πελοπίδας με τον «Ιερό Λόχο» ηγούμενοι 6000 στρατιωτών συνέτριψαν  11000  Σπαρτιατικό  στρατό  υπό τον βασιλιά Κλεόμβροτο πεσόντα στο πεδίο της μάχης.
Το έργο παραχωρήθηκε χωρίς την διαδικασία του διαγωνισμού κατ΄ ανάθεση.
Επιτρέπονται τέτοιες διαδικασίες εφόσον  είναι επείγουσα ανάγκη σύντμησης του χρόνου Όμως εν τοις πράγμασι αυτό καταστρατηγείται και αποτελεί «φύλο συκής» για να καλύψει , να διευθετήσει ,να τακτοποιήσει και να ικανοποιήσει ευνοιοκρατικές σκοπεύσεις.
Θα  μείνω ως εδώ χωρίς περισσότερα: « Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου και θύραν περιοχής περί τα χείλη μου»
Εφόσον στους  τεχνικούς  δόθηκαν σαφή στοιχεία με βάση οποία συνέταξαν τη μελέτη και τα σχέδια εφαρμογής , πως «αστόχησαν» ώστε να  χρειαστεί  Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας Εργασιών (ΑΠΕ) ,  Πρωτόκολλο  Κανονισμού Τιμών Μονάδος Νέων Εργασιών (ΠΚΤΜΝΕ)
 -συμπλήρωμα του αρχικού τιμολογίου- και χορήγηση παράτασης περαίωσης;
Το μόνο που μένει είναι ότι  κάποιοι  παρασκηνιακά μεθοδεύουν  καταστάσεις ,κινούν «νήματα» και «αξιοποιούν» χαραμάδες
Ίσως ανήκει στα «έργα για τα έργα» προς εξυπηρέτηση συμφερόντων όπως  υπογράμμισε ο υπουργός *
Για ένα εργάκι  σαν κι αυτό «τι ο κάβουρας  και τι  το ζουμί του» για την έντεχνη περαίωσή του έφτανε το 15ήμερο . Περάστε να το δείτε για να μην αποφασίζετε «τυφλά»
Με αυτεπιστασία τόσο χρόνο ήθελα στα Βάγια την εποχή μου .
 O  Κουρκούτης στη Θήβα ακόμη λιγότερο αφού είχε αυτοτελή υπηρεσία κατασκευής τεχνικών έργων και καλύτερη οργάνωση.
 Ποτέ δεν φέραμε προς συζήτηση τέτοια θέματα γιατί τελείωναν «one- off» πού λένε οι Βρετανοί ή «μια και έξω» εμείς.
 Χρονική Διάρκεια Κατασκευής:(1 ημέρα εκσκαφή +2ημ καλούπωμα+2ημ σιδηροπλισμός + 0.5 ημ σκυροδέτηση = 5.5 ημέρες )  Σήμερα μόνο προστατευτικό κιγκλίδωμα απαιτείται.
5ο Θέμα :  Έγκριση 4ου  ΑΠΕ και 1ου  ΠΚΤΜΝΕ του έργου με τίτλο : «Ανάπλαση πεζόδρομου οδού Επαμεινώνδα Δ. Θηβαίων».
Για αυτό το έργο έχω καταναλώσει  πολλή μελάνη (1,2,3) και διερωτώμαι ξανά αν για ένα εργάκι σαν το 4ο  χρειάζεται τόσες διαδικασίες , μήπως  για ένα τουλάχιστον 100πλάσιο όπως ο πεζόδρομος, η κρατούσα δημοτική λογική  θεωρεί  δικαιολογημένη  την κατά  70% χρονική καθυστέρηση και όχι μόνο;
Ο Γιάννης ο Κόρδατζης διακεκριμένος πνευμονολόγος και έγκυρος αυτοδιοικητικός , είναι επικεφαλής του Αυτοδιοικητικού Ριζοσπαστικού Κινήματος Θηβών.
Αντί να αναλώνεται σε ατέρμονες συζητήσεις στο Δ.Σ να τολμήσει να φέρει αυτά τα θέματα στα αρμόδια υπουργεία και την αποκεντρωμένη διοίκηση .

 «Μετά μίαν και δευτέραν νουθεσίαν παραιτού»  λέει ο Απόστολος Παύλος

Θεόδωρο Κ. Παπαϊωάννου

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget