Πανηγυρικός Εσπερινός και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό των Βοιωτών Αγίων

 Με λαμπρότητα εόρτασε η τοπική Εκκλησία τη Σύναξη πάντων των Βοιωτών Αγίων την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Μαΐου στον περικαλλή Ναό τους που βρίσκεται στην περιοχή του Άρματος-Ελεώνος Θηβών.
 Το απόγευμα της Παρασκευής 27 Μαΐου τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου και πολλών κληρικών.
 Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος Σιατίστης κ. Παύλος αναφέρθηκε στο γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου, το οποίο έζησαν όλοι οι άγιοι μιας και ήταν άνθρωποι της Αναστάσεως. Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Σισανίου για την παρουσία του και το μεστό θεολογικό του λόγο.
 Το πρωί ετελέσθη Όρθρος και Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου πλαισιουμένου υπό πλειάδος κληρικών της Μητροπόλεώς μας. Τον Θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. Αρχιμ. κ. Σιλουανός Πεπονάκης, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος αναφέρθηκε στην έννοια της αγιότητας τονίζοντας πως οι άγιοι είναι οι γνήσιοι φίλοι του Θεού, οι οποίοι μεσιτεύουν προς Εκείνον. Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τους πατέρες για την συμμετοχή τους στην Ιερά πανήγυρη και όσους κοπίασαν και συνετέλεσαν για το συντονισμό αυτής.
 Στις Ιερές Ακολουθίες έψαλαν θαυμάσια χοροί ιεροψαλτών από τις Μητροπολιτικές Περιφέρειες των Θηβών και της Αυλίδος.
 Πλήθος πιστών παρακολούθησε τις λατρευτικές εκδηλώσεις και είχε τη δυνατότητα να προσκυνήσει τα Ιερά λείψανα πολλών εκ των Βοιωτών Αγίων.


Βοιωτών Αγίων

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget