Το μήνυμα μπορεί να περιμένει... Πρόσεχε το δρόμο, όχι το κινητό!

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο παράλογο από το θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα»: Αυτό έλεγε ο Αλμπέρ Καμύ, μόνο που η ζωή του κινήθηκε στο παράλογο και τελικώς πέθανε μετά από τροχαίο. Δυστυχώς, αυτός ο παραλογισμός των τροχαίων δυστυχημάτων "επιβιώνει" και στις μέρες μας, κλιμακούμενος ειδικότερα τις εορταστικές περιόδους, όταν η έξοδος από το Κλεινόν
Άστυ είναι μεγάλη.
 Τα τελευταία χρόνια, μία από τις αιτίες που αυξάνουν τον κίνδυνο ατυχήματος είναι η μη υπεύθυνη χρήση του κινητού τηλεφώνου, κατά τη διάρκεια της οδήγησης.
 Σύμφωνα με Ευρωπαϊκή έρευνα, το 85% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η χρήση του κινητού κατά τη διάρκεια της οδήγησης είναι μη αποδεκτή. Παρόλα αυτά το 26% παραδέχονται ότι συνεχίζουν να το χρησιμοποιούν. Αντίστοιχα, στην Ελλάδα όλοι παραδέχονται ότι η χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση είναι επικίνδυνη, ωστόσο οι έρευνες δείχνουν ότι το 54% των ερωτηθέντων συνεχίζει να το χρησιμοποιεί.
 Από την πλευρά της, η Cosmote, ενόψει της καθιερωμένης μεγάλης εξόδου του Πάσχα, προχώρησε σε μια σημαντική ενέργεια ευαισθητοποίησης του κοινού και δείχνει τις ολέθριες συνέπειες που μπορεί να έχει η μη υπεύθυνη χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, μέσα από ένα ξεχωριστό online video. «Έρευνα του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς (Ι.Ο.ΑΣ.) στην Ελλάδα καταδεικνύει ότι δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα και το μέγεθος του προβλήματος, καθώς και τις συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει η απόσπαση της προσοχής κατά την οδήγηση. Η προσπάθεια του Ινστιτούτου τα τελευταία 10 χρόνια για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στη χώρα μας, είναι συνεχής. Πρωτοβουλίες, όπως αυτή της COSMOTE, συμβάλλουν ουσιαστικά στο στόχο μας για την αλλαγή της νοοτροπίας των Ελλήνων οδηγών και την ανάπτυξη παιδείας οδικής ασφάλειας», επισημαίνει η Βάσω Δανέλη-Μυλωνά από το Ι.Ο.ΑΣ.
 «Στην Ελλάδα μέσα σε ένα χρόνο είχαμε 1.600 νεκρούς και 20.000 τραυματίες σε τροχαία ατυχήματα, ενώ τεράστιο είναι το κόστος σε υλικές ζημιές. Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες  τα τροχαία έχουν μειωθεί δραματικά, ενώ στην Ελλάδα είχαμε αύξηση, κάτι που μας κατατάσσει στις τελευταίες θέσεις στην ΕΕ», ανέφερε ο ειδικός σε θέματα οδικής ασφαλείας Τάσος Μαρκουίζος, γνωστός και ως Ιαβέρης. Δίνει, μάλιστα, μια συμβουλή στους οδηγούς: «Ας μην προσθέσουμε την επικοινωνία με τα αγαπημένα μας πρόσωπα σε μια σειρά παραγόντων και προβλημάτων που ευθύνονται για τα ατυχήματα στους ελληνικούς δρόμους. Ας σκεφτούμε πόσοι περιμένουν να μας αγκαλιάσουν στο τέλος της ημέρας ή να περάσουν  μαζί μας αυτές τις γιορτές». 
 «Η κινητή τηλεφωνία σώζει ζωές. Προϋπόθεση, όμως, είναι να τη χρησιμοποιούμε υπεύθυνα», δήλωσε ο Διευθυντής Marketing Communications της COSMOTE, κ. Χάρης Κονίνης.
 Και πρόσθεσε: «Με αυτή την πρωτοβουλία, θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους οδηγούς για να προσέχουν το δρόμο, όχι το κινητό τους. Είναι ένα μήνυμα ζωής που πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους τους Έλληνες».  
 Η προσπάθεια της COSMOTE για την ενημέρωση του κοινού σε ό,τι αφορά την ασφαλή χρήση του κινητού και την οδική ασφάλεια εντάσσεται στις δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας.
 Στο πλαίσιο αυτό, η COSMOTE, από το 2009 έως σήμερα, συνεργάζεται σταθερά με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και στηρίζει πρωτοβουλίες και δράσεις της Σχολής Οδικής Συμπεριφοράς «Ιαβέρης».

τροχαίο δυστύχημα

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget